Nyheder fra Køge Kyst

Tegning af Stationskiosken
Ny kiosk under Stationstrappen

Gå ind under trappen og køb lidt godt med til togturen. Det bliver muligt, når Køge Kyst bygger en ny kioskbygning under den brede betontrappe.

421A0581
Hvordan skal Søndre Havns grønne områder indrettes?

Skal der være legeplads, træningsredskaber eller bænke og stauder? Søndre Havns grønne strøg mellem husene skal indrettes, og nu er der en plan – på baggrund af to møder fyldt med gode ideer.

Julekort Forside
Glædelig jul og godt nytår

Endnu en etape i rejsen med at omdanne projektområdet til nye hjem og livlige kvarterer er tilbagelagt. I år faldt der ingen sne, så lad os se tilbage på et par minder fra varmere måneder.

SH4
Lokalplan for fjerde etape på Søndre Havn i høring

Køge Kommune har sendt en ny lokalplan, der skal gøre det muligt at gå i gang med fjerde byggeetape på Søndre Havn, i høring efter byrådsmøde tirsdag den 17. december.

Christian Schmidt Rasmussen Ved Kunstværk I Strandparken WEB
Et kunstværk så stort som en lejlighed

Sommerfugle og pollen, dansende hjorte og en firbenet kvinde med arbejdstaske. Lige midt i Schmidt, Hammer og Lassen Architects moderne boligkarré i hvid beton, lyser kunstneren Christian Schmidt-Rasmussens store vægmaleri op - som et spraglet landmærke mellem boligkarréer i Køges nye byområde.

Biograf Køge
Lyset tændes på biografen

Mandag den 9. december er alle velkomne til julehygge på Kulturtorvet, når biografens nye facadebelysning bliver tændt.

Alminding SH4
Arkitekter udpeget til 500 nye bæredygtige boliger

Mangor & Nagel Arkitekter og Tegnestuen Vandkunsten har vundet opgaven med at tegne fem karréer med 500 bæredygtige boliger på Søndre Havn. Projektet kommer til at udgøre et helt nyt kvarter med moderne boformer.

Søndre Havn I Køge
Besøg Søndre Havns boligprojekter om søndagen

Om søndagen har alle interesserede en særlig mulighed for at komme helt tæt på de nye boliger på Søndre Havn i Køge. Seks aktuelle boligprojekter byder nemlig indenfor til åbent hus hver søndag midt på dagen.

Kystengen Foto Bonava
Nu flytter beboerne ind i Kystengen

40 af lejlighederne i Bonava’s byggeri Kystengen bliver nu overtaget af de nye beboere. Kystengen er den fjerde boligkarré, der står færdig på Søndre Havn, og der er stadig mulighed for at købe en lejlighed i det røde, arkitekttegnede byggeri.

Almindinger Møde
Plads til leg og aktiviteter - men også fred til at læse i en bog

Søndre Havns grønne områder, almindinger, er både klimasikring og bydelens nye parker. Men hvordan skal almindingerne indrettes, det er alle velkomne til at komme med idéer til. I en lille møderække arbejdes der med, hvordan bydelen er bedst - for både store og små, beboere og gæster.

Tapperiet (1)
Åbne møder om fremtidens brug af Søndre Havn

Køge Kyst inviterer alle interesserede til at bidrage med gode idéer til Søndre Havns grønne områder. Det sker i et forløb på tre møder i de kommende måneder – første gang torsdag den 24. oktober.

DJI 0085 Pano BESKÅRET
KPC og Køge Kyst indgår aftale om bæredygtigt byggeri på Søndre Havn

Aftalen gælder et centralt byggefelt i byområdet Søndre Havn i Køge, og parterne er enige om at samarbejde om et projekt med fællesskaber, bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet.

Lancering af ny bog om Køges udvikling
Køge Kyst i ny bog om Køges udvikling

Køge Kommune står bag en ny bog, der i små artikler, historier og billeder sammenfatter Køges historiske byudvikling gennem de sidste 30 år. En række af bogens forfattere belyser også Køge Kyst-projektet fra forskellige vinkler.

Pakhuset Copyright ADEPT
Braunstein bygger nyt samlingssted på kajen

Køge får et nyt mødested i 2020, når Braunstein udvider med en moderne bygning på kajen ved bryggeriet. Kommunen har givet grønt lys.

Visualisering Strædet Efter
Anlægsstart på ny belægning i Rådhusstræde

Fra oktober kommer der gang i gravearbejdet i området nord for Stationspladsen. Betonfliserne skal udskiftes med granit i hele Stationsområdet. De samlede arbejder udføres i tre etaper og butikkerne holder naturligvis åbent i hele anlægsperioden.

Enggården Engparken Luftvisu
Nu kan du leje en bolig i Enggården eller Engparken

PFA har nu åbnet for udlejning af boliger i to nye byggerier på Søndre Havn i Køge.

DSF4077
Fællesbyg Køge Kyst har stukket spaden i jorden

På Søndre Havn i Køge er en række familier som de første i Danmark netop gået i gang med at bygge en hel boligkarré i fællesskab.

Søndre Havnedag 2019
Solrig og festlig Søndre Havnedag

Tusinder mødte op i fantastisk sommervejr, da Søndre Havn lørdag for niende gang dannede rammen om Søndre Havnedag. Det var en dag med masser af liv og aktivitet, som sluttede med, at to heldige konkurrencevindere steg til vejrs i luftballon på sommerhimlen over Køge.

KØGE02 Lte WEB 16 9
Fællesbyg Køge bliver nu realiseret

En række familier med en fælles boligdrøm stikker spaden i jorden og bygger helt egen boligkarré i udviklingsområdet Søndre Havn i Køge.

Underskrift 3
PensionDanmark og Køge Kyst indgår aftale om nyt bæredygtigt kvarter til over halvanden milliard

Boligprojektet består af fem boligkarréer direkte ud til Søndre Strand i Køge og skal rumme blandede boligformer med plads til både store og små, mange og få i fællesskaber, flergenerationsboliger og livsstilsboliger.

DSF4655
Fornyet kulturrute markeres med vandringer

Efter de første 10 år med Køge Kyst har byudviklingsselskabet fornyet kulturruten Tråden. 18 betonsteler, som markerer Tråden fra bymidten til Søndre Havns yderste spids, kan fremover bruges som guide til, hvad man i dag kan opleve i et område under forvandling. Den 19. juni er stelerne udgangspunkt for den første af fire kulturvandringer.

054 MG 4007
Dronningens fornemmelse for strandeng

HM Dronningen har besøgt Køge Kyst og blev lidt på Søndre Havn for at tale om bæredygtig byudvikling. Besøgsstederne har ligget ligger som perler på en snor under Dronningens to dage i Køge i forbindelse med årets sommertogt - og Engkanten var et af dem.

T6G3310 Lowres
Bæredygtig energi til nye byggerier

Nye bygninger præger bybilledet på Søndre Havn og i Køges nye Stationsområde, og set fra luften er det tydeligt, at solens energi yder et bidrag til livet i de nye huse. De mange solceller på tagene supplerer Køges særligt klimavenlige fjernvarme.

Tråden Christian Schmidt Rasmussens Mur
Køge Kyst i ny publikation om byudvikling

Kunst og kultur har fra starten været med til at åbne Køges nye bydel for borgere og besøgende. En ny publikation fra Realdania By & Byg sætter fokus på kunst i byudvikling – med Køge Kyst som fremtrædende eksempel.

Visualisering Strædet Efter
Rådhusstræde i Køge får ny belægning med brosten

Når fliserne i Køges nye indkøbsstrøg Rådhusstræde skal skiftes ud, bliver det med en helt anden type belægning, som styrker sammenhængen mellem den nye og den gamle by. Arkitekt Kristine Jensens tegnestue har nyfortolket belægningerne i Strædet.

Kajkanten
Plan for den yderste bydel på Søndre Havn

Køge Kysts er klar med en plan for byggefelterne ved Søndre Strand. De fem byggefelter tegner det første billede af den næste bydel, den næste etape, på Søndre Havn.

Fællesbyg Køge
Selskabet for Billige Boliger hjælper Fællesbyg Køge Kyst et stort skridt nærmere realisering

Fællesbyg Køge Kyst har indgået aftale med Selskabet for Billige Boliger, som hjælper med at skaffe finansiering af det kommende boligbyggeri og varetage bygherrerollen efter en non profit-model i tæt samarbejde med beboerne, som fortsat selv står for projektudviklingen. Dermed har byggefællesskabet taget et stort skridt nærmere realisering af det bæredygtige og arkitektonisk meget varierede byggeri på Køges Søndre Havn. Planen om at opføre huset med en bærende konstruktion af træ er dog samtidig forladt.

Optagelser Med TV Lorry
Nye TV-udsendelser sætter spot på Køge Kyst

Nu kan man igen følge nye og gamle Køgeborgere, fællesbyggere og projektansvarlige i to nye programmer på TV2 Lorry om en ”Købstad med vokseværk”.

Fællesbyg Køge
Køge Kyst i ny publikation om byggefællesskaber

Ny publikation fra Realdania By & Byg sætter fokus på boligprojekter, der drives af beboerne selv. Det aktuelle projekt Fællesbyg Køge Kyst er med som et fremtrædende eksempel på, at modellen bruges aktivt i byudvikling.

Enggården
Bonava opfører to boligkarréer til PFA i Køge Kyst

Bonava har for nylig indgået aftale med PFA Ejendomme om at opføre 137 lejeboliger, deriblandt 12 seniorboliger, som skal være klar i 2020.

Byggeriet Af Skibet Ursulabach PD
Byggeriet af Skibet i Køge Kyst går nu i gang

PensionDanmark og Realdania bygger bæredygtige boliger til gruppen 50+ i Køge Kyst og har i dag holdt grundstensnedlæggelse.

AB.ST.EXT.WEB
Nu kan man købe en bolig i Strandterrasserne

54 ejerlejligheder, townhouses og penthouselejligheder med udsigt til Køge Bugt er sat til salg i byggeriet Strandterrasserne.

Anker Boye
Anker Boye bliver ny formand for Køge Kyst

Tidligere borgmester i Odense Anker Boye tiltræder pr. 1. juli som ny bestyrelsesformand for byudviklingsselskabet Køge Kyst, der er i fuld gang med at udvikle området mellem Køges bymidte og havet til en ny bydel.

DSF0279
Skibsvrag i kælderen til boligbyggeriet Skibet i Køge Kyst

Udgravningen til byggeriet Køge Kyst Skibet har åbenbaret et sjældent velbevaret skibsvrag af et handelsskib fra Middelalderen.

Gangbro Indvielse
Hvorfor er en gangbro 20 meter bred?

Køge Station har fået en bred gangbro over skinnerne. Broen fører til perroner og busholdepladser og er samtidig et markant byggeri og et nyt sted at mødes i byen. Den nye bro blev taget i brug med en indvielsesfest lørdag den 9. juni.

DJI 0012 Pano
Søndre Havns bydelsforening er godt i gang

Bydelsforeningen Søndre Havn skal på sigt overtage udvikling, drift og vedligehold af fællesområder og kulturliv i det nye boligkvarter på havnen. Forarbejdet hertil er siden efteråret kommet godt i gang, og foreningen har netop lanceret en hjemmeside.

Delebil2 Beskåret
Lokal delebil i Køge Kyst

Køge Delebil og Køge Kyst har indgået et nyt samarbejde, som betyder, at beboere i Køge Kyst-området i de næste tre år med rabat kan benytte en delebil med fast parkeringsplads på Søndre Havn.