Bonava opfører to boligkarréer til PFA i Køge Kyst

  • Enggården
Bonava har for nylig indgået aftale med PFA Ejendomme om at opføre 137 lejeboliger, deriblandt 12 seniorboliger, som skal være klar i 2020.

Bonava er allerede godt i gang med at opføre ejerboliger i byggeriet Kystengen, og det er på de to andre byggefelter, som Bonava har købt af Køge Kyst, at boligudvikleren nu skal opføre boliger for PFA.

De to boligkarréer, som hedder Enggården og Engparken, omfatter ca. 12.500 boligkvadratmeter, der primært skal omfatte almindelige lejligheder på 2-4 værelser, mens de 12 af boligerne indrettes særligt seniorvenligt.

- Det glæder os, at PFA nu vælger at satse på Køge Kyst. Søndre Havn skal være et levende og mangfoldigt boligområde, og det passer fint ind i Køge Kysts vision om den blandede by, at Bonava og PFA vil realisere et bredt udvalg af kvalitetsboliger til både yngre og ældre, til børnefamilier og seniorer, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Marked for seniorvenlige boliger

”Med dette byggeri er PFA og Bonava med til at dække et hul i markedet for seniorvenligt byggeri samtidig med, at vi bygger øvrige gode lejligheder til par og børnefamilier”, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Direktør Claus Skytte fra Bonava glæder sig over aftalen med PFA.

”Vi bygger i forvejen rigtig mange børnefamilieboliger. Det er spændende også at være med til at skabe livsværdi for seniorerne. Flere og flere i den såkaldt tredje alder ønsker at leve et aktivt og rørigt liv, men fysikken bliver ikke nødvendigvis ved med at følge med, år for år. Det skal boligen og omgivelserne omkring borgerne tage højde for”.

Boligerne vil indgå i tilbuddet PFA Boliger, som PFA’s kunder har fortrinsret til at leje.

De første boliger skal stå klar i sommeren 2020.