Ny daginstitution på vej til Søndre Havn

  • Dannebroge Det er i boligkarréen Dannebroge, at en ny daginstitution tænkes placeret. Visualisering fra skitseprojekt: Tegnestuen Vandkunsten
Byrådet i Køge Kommune har onsdag aften besluttet at sætte penge af til en daginstitution med både børnehave og vuggestue på Søndre Havn.

Der er kommet mange nye køgensere til i det nye boligområde Søndre Havn i Køge, heriblandt børnefamilier, og det har medført et nyt behov for en integreret daginstitution i området.

Byrådet i Køge Kommune har derfor onsdag aften, den 30. november, besluttet at afsætte penge til en ny daginstitution med børnehave og vuggestue i stueetagen af en af de nye boligkarréer, som PensionDanmark skal opføre på Søndre Havn.

Glæde af naturen

Planen er, at det nye dagtilbud midt i de naturskønne omgivelser skal skabe plads til 80 børn fra 2025. Daginstitutionens unikke placering giver pædagogerne muligheden for at benytte den omkringliggende natur som pædagogisk uderum.

Udover legepladsen, der bygges i tilknytning til institutionen, kan især børnehaven bruge strandengen og Den Maritime Halvø i hverdagen.

- Søndre Havn er enormt populært for mange børnefamilier. Omkranset af skøn natur med stranden i baghaven og tæt på bylivet, mangler der ikke noget. Beboerne ved Søndre Havn kan glæde sig til endnu mere liv i området med en ny daginstitution. Beliggenheden giver nogle helt særlige muligheder for strandliv året rundt og ture rundt i naturen. Jeg er sikker på, at vi her får skabt nogle rigtig fine rammer for et godt børneliv, siger borgmester Marie Stærke.

Hyggekroge og aktivitetsrum

Dagtilbuddet, som bliver på knap 1.100 kvadratmeter, kommer til at rumme to vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper. Derudover skal der være et køkken, hvor de små også får muligheden for at hjælpe til med at skrælle gulerødder og få fingrene helt ned i bolledejen. Indenfor indrettes daginstitutionen med små hyggekroge, hvor der kan læses og leges, og når motorikken skal trænes, kan det nye aktivitetsrum, hvor ungerne kan gynge i trapez, tages i brug.

Søndre Havn har nu ca. 1.250 beboere i alle aldre – et tal, som vil stige kraftigt over den kommende årrække, hvor der skal opføres mere end 500 nye boliger i området.