Køge Kyst anlægger rundkørsel ved Å-grunden

  • Arbejde med rundkørsel Entreprenøren Arkil gør klar til at anlægge en ny rundkørsel. Foto: Rune Pedersen.
Svinget mellem Ivar Huitfeldtsvej og Fændediget i Køge bliver nu lavet om til en rundkørsel. Det sker for at forbedre trafiksikkerheden, når stedet om kort tid også bliver ind- og udkørsel for de nye beboere i Å-grunden. I denne uge spærres området af, og mens arbejdet står på, bliver bilisterne ledt via Bag Haverne.

Til 1. oktober overtager de nye beboere deres lejligheder på Å-grunden i Køge, og det skaber en ændret trafiksituationen, når beboerne skal køre til og fra deres hjem, der hvor Ivar Huitfeldtsvej og Fændediget mødes. For at øge trafiksikkerheden bygger Køge Kyst derfor det nuværende sving om til en mindre rundkørsel.

Området, hvor rundkørslen skal anlægges, spærres af i løbet af denne uge, og mens anlægsarbejdet står på, bliver bilisterne henvist til at benytte Bag Haverne som forbindelse mellem Ivar Huitfeldtsvej og Fændediget.

- Det er ikke nogen omvej, blot en anden rute. Om godt en måned forventer vi at fjerne afspærringen igen, så man kan tage den nye rundkørsel i brug, fortæller chefkonsulent Lene Jensen fra Køge Kyst.

Entreprenøren Arkil er i gang med de forberedende arbejder, som bl.a. betyder, at ti parkeringspladser er blevet inddraget i den sydlige del af p-arealet ved Bag Haverne. Af disse bliver otte genåbnet, når arbejdet med rundkørslen er færdigt.

  • Dronefoto Kommende rundkørsel Svinget mellem Ivar Huitfeldtsvej og Fændediget, som nu ombygges til en rundkørsel. Foto: Rune Pedersen.