Arkitektur og steder

Strædet med ny belægning

Bymidten

I 2017 åbnede det nye centralt beliggende Stationsområde med Rådhusstræde, der er en bugtet gågade, som hele tiden tilbyder nye kig og synvinkler, når du bevæger dig gennem den.

I bymidten finder du også de to nye pladser Kulturtorvet og Stationspladsen - alt i alt rammer, som tilbyder nye byrum, biograf, butikker, caféer og restauranter - anlagt i tæt sammenhæng med Torvet og den historiske bymidte.

 

Engkanten

Søndre Havn

Søndre Havn er et boligområde, hvor både byggeri og udearealer er af høj arkitektonisk kvalitet. Besøger du Søndre Havn, kan du i dag tydeligt fornemme den arkitektoniske mangfoldighed med meget forskelligartede boligkarréer af tegnestuer som Vandkunsten, COBE, Schmidt Hammer Lassen og flere andre.

Værd at bemærke er også Engkanten - en promenade, der samtidig udgør et værn mod havvandsstigninger, og som danner grænsen mellem de nye boliger og Køges unikke strandengsnatur.

DJI 0224.DNG.P
Engkanten og Kajkanten

Engkanten og Kajkanten er på én gang promenade og klimasikring.

Pletten
Pletten

Byrummet Pletten har bl.a. en multiscene for dans, musik og teater til fri og kreativ afbenyttelse.

DSF8135 Lowres
Opdagelsen

Byrummet Opdagelsen er et levende have- og køkkenværksted på Søndre Havn, hvor store og små samles.

Tidsrummet
Tidsrummet

Byrummet Tidsrummet på Søndre Havn indbyder til leg og aktivitet - og til fordybelse i planerne for den kommende bydel.

Arbejde med alminding - april 2021
Almindinger

Almindingerne bliver Søndre Havns grønne frirum. De bliver en ramme om rekreation og aktivitet, samtidig med at de indgår i bydelens samlede klimaløsning.