Arkitektur og steder

NB: Pga. coronakrisen er kulturtilbud og faciliteter p.t. lukket ned i stort omfang. Følg med på nettet og i pressen og husk at følge myndighedernes anvisninger.
Med Køge Kyst har byen fået nye pladser, torve, byrum og en strand, som alle kan bruge og nyde godt af. Stationspladsen med den brede ’spanske’ trappe, strædet og de mere end 40 nye butikker, caféer og restauranter. De fire taghaver, Kulturtorvet og Havnescenen til livemusik under åben himmel er nye rammer for byens liv...

Projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen, Køge Kyst

Legehaven
Engkanten

Søndre Havn

Søndre Havn er et boligområde, hvor både byggeri og udearealer er af høj arkitektonisk kvalitet. Besøger du Søndre Havn, kan du i dag tydeligt fornemme den arkitektoniske mangfoldighed med meget forskelligartede boligkarréer af tegnestuer som Vandkunsten, COBE, Schmidt Hammer Lassen og flere andre.

Værd at bemærke er også Engkanten - en promenade, der samtidig udgør et værn mod havvandsstigninger, og som danner grænsen mellem de nye boliger og Køges unikke strandengsnatur.

Stationsområdet Med HM

Bymidten

I 2017 åbnede det nye centralt beliggende Stationsområde med gågaden Rådhusstræde, der er anlagt som et bugtet indkøbsstrøg, der hele tiden tilbyder nye kig og synvinkler, når du bevæger dig gennem det. I bymidten finder du også de to nye pladser Kulturtorvet og Stationspladsen - alt i alt rammer, som tilbyder nye nye byrum, biograf, butikker, caféer og restauranter - anlagt i tæt sammenhæng med den historiske bymidte.