Arkitektur og steder

NB: Kulturtilbud og faciliteter er under gradvis genåbning. Følg med på nettet og i pressen og husk at følge myndighedernes anvisninger.
Med Køge Kyst har byen fået nye pladser, torve, byrum og en strand, som alle kan bruge og nyde godt af. Stationspladsen med den brede ’spanske’ trappe, strædet og de mere end 40 nye butikker, caféer og restauranter. De fire taghaver, Kulturtorvet og Havnescenen til livemusik under åben himmel er nye rammer for byens liv...

Projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen, Køge Kyst

Legehaven
Stationsområdet Med HM

Bymidten

I 2017 åbnede det nye centralt beliggende Stationsområde med Rådhusstræde, der er en bugtet gågade, som hele tiden tilbyder nye kig og synvinkler, når du bevæger dig gennem den.

I bymidten finder du også de to nye pladser Kulturtorvet og Stationspladsen - alt i alt rammer, som tilbyder nye byrum, biograf, butikker, caféer og restauranter - anlagt i tæt sammenhæng med Torvet og den historiske bymidte.

 

Engkanten

Søndre Havn

Søndre Havn er et boligområde, hvor både byggeri og udearealer er af høj arkitektonisk kvalitet. Besøger du Søndre Havn, kan du i dag tydeligt fornemme den arkitektoniske mangfoldighed med meget forskelligartede boligkarréer af tegnestuer som Vandkunsten, COBE, Schmidt Hammer Lassen og flere andre.

Værd at bemærke er også Engkanten - en promenade, der samtidig udgør et værn mod havvandsstigninger, og som danner grænsen mellem de nye boliger og Køges unikke strandengsnatur.

Engkanten
Engkanten og Kajkanten

Engkanten og Kajkanten er på én gang promenade og klimasikring.

Udsigten
Udsigten

Byrummet Udsigten er placeret i første parket ud til Køge Bugt og den brede sandstrand.

Pletten
Pletten

Byrummet Pletten har bl.a. en multiscene for dans, musik og teater til fri og kreativ afbenyttelse.

DSF8135 Lowres
Opdagelsen

Byrummet Opdagelsen er et levende have- og køkkenværksted på Søndre Havn, hvor store og små samles.

Tidsrummet
Tidsrummet

Byrummet Tidsrummet på Søndre Havn indbyder til leg og aktivitet - og til fordybelse i planerne for den kommende bydel.

20190521 Alminding LOWRES
Almindinger

Almindingerne bliver Søndre Havns grønne frirum. De bliver en ramme om rekreation og aktivitet, samtidig med at de indgår i bydelens samlede klimaløsning.