Lokalplan for flere boliger i Rådhusstræde

  • B11-12 Visualisering Visualisering fra Agat Ejendommes skitseprojekt for byggeriet i Stationsområdets nordende. Norconsult Arkitektur
Nu afrundes Rådhusstræde mod nord med tre nye længer af lejligheder og erhverv. Agat Ejendomme er klar til endnu et projekt i Stationsområdet, og byrådet har givet grønt lys til lokalplanen.

Der kommer flere boliger i det nye område omkring Køge Station, og snart er der aktivitet på den tomme plads mellem parkeringshuset og Niels Juelsgade. Køge Kommunes netop vedtagne lokalplan udlægger pladsen til både etagebyggeri og kontor- og serviceerhverv.

”Vi er glade for, at lokalplanen er vedtaget og bygherren kan gå i gang. Nu kan byggerierne langs den nye vej, Rådhusstræde, blive færdige mod nord. Rådhusstræde er planlagt med shopping og restauranter i syd, tilbygningen til rådhuset, stationstorvet og butikker - og nu et stationsnært boligkvarter i den nordligste ende”, siger projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen, Køge Kyst.

Agat Ejendomme, som også har bygget den første del af det nye stationsområde, har planlagt tre såkaldte længebygninger. Længerne har gavle ud til Ivar Huitfeldtsvej på den ene side og Rådhusstræde på den anden. De bygges i lyse teglsten og det klassiske skrå sadeltag, som harmonerer med hele rækken af bygninger langs den nye Ivar Huitfeldtsvej. Mellem husene kommer der små forhaver og terrasser med hyggelige gårdrum ud til Rådhusstræde.

”Vi glæder os til at gå i gang med boligprojektet. Byggeriet passer fint ind i resten af Stationsområdet både arkitektonisk og i forhold til at skabe endnu mere liv i byen. Det er et projekt med flotte lejligheder lige ved butikker, indkøb og stationen. Og så tæt på både strand og Køges gamle bymidte", siger administrerende direktør Robert Andersen, Agat Ejendomme.

Der bliver plads til 29 boliger i både et og to plan, - fra 65 til 148 m2. De øverste lejligheder har loft til kip og hems, og alle har egen terrasse eller altan. Et regnvandsbassin skal opsamle regnvand til genbrug. Beboerne har parkeringspladser i stuetagen eller mulighed for at parkere i P-huset lige ved siden af. Der er også mulighed for erhverv eller arbejdspladser i stueetagen. Bygningerne kommer op i tre etager ved parkeringshuset men trapper ned i to etager mod nord og byhusene omkring det gamle vandtårn.

Tilbage i 2017 åbnede den første del af Rådhusstrædet med Strædets 40 butikker, erhverv, offentlige tagterrasser og et mindre antal boliger. Nu er det næste byggefelt med i alt 4.700 m2 klar til et lille nyt kvarter med 30 boliger. Det er Norconsult Arkitektur, der har tegnet for Agat Ejendomme.