Nye boliger med udsigt over Køge Å

  • Å-grunden Dronebillede af Å-grunden - med rundkørslen til venstre og Søndre Havn i baggrunden. Foto: Rune Pedersen
Lige ned til Køge Å står nu tre nye længer med 30 boliger færdige, og beboerne er flyttet ind. Til- og frakørselsforholdene er samtidig forbedret, efter at Køge Kyst har anlagt en ny rundkørsel ud for det nye byggeri.

Endnu et byggeri står færdigt som led i Køge Kyst-projektet: Å-grunden med 30 splinternye ejerlejligheder som ligger lige ned til Køge Å og den karakteristiske hvide bro.

- Å-grunden er blevet et rigtig flot projekt med Vandkunstens arkitektur, som er fint afstemt med de helt særlige omgivelser på dette sted. Vi byder beboerne hjertelig velkomne og håber, at de bliver rigtig glade for at bo her, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Det nye byggeri på Å-grunden består af tre bygninger, hvoraf den ene er i to etager og de to andre er i tre etager med indbygget elevator. Bygningerne er opført i lyse teglsten og med mørke træpartier og vinduesrammer, med fine detaljer ved karnapper og altaner.

Boligerne danner samtidig afslutningen af Stationsområdet mod syd.

Udsigt og solceller

Boligerne er forskelligt indrettet og i varierende størrelse – fra 79 til 161 m2. De har alle mindst én altan eller terrasse vendt mod vest eller syd, så alle beboerne kan se til åen.

På taget er det nye byggeri forsynet med solceller, som bidrager miljøvenligt til driften med hensyn til lys og el.

Bag det nye byggeri står Partnerskabet Å-Grunden Køge A/S bestående af Køge Borger- og Haandværkerforening og investorer fra Danmark og Sverige.

Ny rundkørsel

Netop på grund af indflytningen i de nye boliger har Køge Kyst i løbet af september og oktober lavet svinget mellem Ivar Huitfeldtsvej og Fændediget om til en rundkørsel. Det er gjort for at forbedre trafiksikkerheden.

  • Å-grunden 1 Å-grunden med den nye rundkørsel i forgrunden. Foto: Rune Pedersen
  • Å-grunden 3 Å-grunden. Foto: Rune Pedersen
  • Å-grunden 4 Å-grunden. Foto: Rune Pedersen
  • Å-grunden 5 Å-grunden med Stationsområdet i baggrunden. Foto: Rune Pedersen