Ny kiosk under Stationstrappen

  • Tegning af Stationskiosken Tegning af den nye kiosk under Stationsbroen i Køge.
Gå ind under trappen og køb lidt godt med til togturen. Det bliver muligt, når Køge Kyst bygger en ny kioskbygning under den brede betontrappe.

Kioskbygningen bliver en lille oplevelse i sig selv, for den består af en let træ- og stålkonstruktion med vægge i både gennemsigtigt og mørktonet tykt glas. I stedet for et mørkt område under trappen kommer der en lys, gennemsigtig og indbydende bygning, hvor man også kan søge læ på en særlig kold dag eller mørk aften. Glashuset skal erstatte kiosk-pavillonen på perronen ved sporene, og DSB sørger for, at der kommer stationskiosk i bygningen.

Under trappen er der allerede forberedt til en bygning, og arbejdet går i gang i foråret, så snart det er muligt. Der skal nemlig koordineres med arbejdet med ny belægning af Stationstorvet, så de to projekter ikke går i vejen for hinanden. Begge projekter, en ny granitbelægning på torvet og en kioskbygning i glas, står færdige i løbet af efteråret. Køge Kyst har entreret med lokale kræfter, henholdsvis Nils Wium og Bo Semelin, der anlægger og projekterer.

Læs mere om Stationsbroen her.