Nu flytter beboerne ind i Blåklokken

  • Blåklokken Drone 2 Boligkarréen Blåklokken på Søndre Havn. Foto: Rune Pedersen
Blåklokken er den tiende boligkarré, som står færdig på Søndre Havn, og nu flytter beboerne ind. Stort set alt er lejet ud.

I disse dage kommer der liv i den tiende boligkarré på Søndre Havn i Køge. De nye beboere flytter nemlig ind i Blåklokken, som med sine 78 lejeboliger bringer det samlede antal boliger på Søndre Havn op på mere end 600.

Newsec, som administrerer udlejningen for ejeren Sampension, har oplevet så stor interesse, at der nu kun er fem ledige lejligheder tilbage.

Gårdrum åbner mod alminding

Blåklokken er tegnet at arkitektfirmaet Kjær & Richter. Facaderne har et varieret udtryk og veksler mellem rød-brune teglsten og store hvide flader.

Et stort åbent gårdrum i midten af Blåklokken inviterer til fællesskab for beboerne. Der er kig gennem huset til gårdrummet både ved trappeopgangene og gennem portene, og karréen har en stor åbning mod den kommende grønne alminding, hvor der er anlagt små siddetrapper og opholdsarealer,

Altaner og terrasser

Næsten alle lejlighederne har adgang til altan eller terrasse, udover at beboerne kan benytte både det hyggelige gårdrum og en stor fælles tagterrasse til ophold. Bygningen har desuden egen p-kælder og cykelparkering.

Det er Calum, som har opført Blåklokken for Sampension.

  • Blåklokken Facader med altaner Altaner på Blåklokken. Foto: Rune Pedersen