Nye lejeboliger på vej i Køges Stationsområde

  • B11-12 Visualisering De nye længebygninger set fra Rådhusstræde. Visualisering: Norconsult Arkitektur
29 nye boliger, som Agat Ejendomme skal opføre i den nordlige ende af Rådhusstræde, bliver udlejningsboliger. De bynære lejligheder forventes klar til indflytning i efteråret 2022.

Sidste sommer blev lokalplanen vedtaget for den nordligste del af Stationsområdet, hvor Agat Ejendomme skal opføre tre lyse længebygninger i to og tre etager. De 29 boliger, som bygningerne skal rumme, bliver lejeboliger.

Det står klart, efter at Agat Ejendomme nu har solgt projektet til en investor, Nectar Invest A/S, som overtager byggeriet efter endt opførelse, efter planen i efteråret 2022.

- De nye lejeboliger er et godt bidrag til et mangfoldigt udbud af boliger i Stationsområdet. Vi har i forvejen en del ejerlejligheder i området, så det er rigtig glædeligt, at det i kraft af byudviklingen også bliver muligt at leje en spritny bolig midt i byen og meget tæt på tog og busser, siger Køge Kysts projektdirektør Peter Kjølby.

Agat Ejendomme stikker efter planen spaden i jorden til sommer, og om et års tid forventes det at blive muligt at skrive sig op til de nye lejligheder.

Egen terrasse og altan

Det nye byggeri skal rumme boliger i både 1 og 2 plan, fra 65 til 148 m2. Der bliver tale om lyse og venlige boliger, hvoraf de øverste har loft til kip og hems. Alle lejlighederne får egen terrasse eller altan.

Det nye byggeri, som bliver nabo til Strædets parkeringshus, skal afslutte det nye Rådhusstræde i nord. Arkitektonisk vil det ikke blot hænge godt sammen med resten af Rådhusstræde. Det er også tegnet, så det understøtter den gamle bymidtes længestruktur, og så boligerne højdemæssigt trapper ned fra p-huset mod de gamle byhuse, der ligger nord for det kommende byggeri.

Tidligere nyheder om disse boliger:

"Lokalplan for flere boliger i Rådhusstræde" (18. juni 2020)

"Flere nye boliger på vej i Køges Stationsområde" (3. marts 2020)