Ny legeplads til de mindste på Søndre Havn

  • Legeskib Ekstra Hvid Kant Omtrent sådan kommer den nye sandkasse til at se ud. Illustration: Maxplay
Børnefamilier på og omkring Søndre Havn får nu et fristed, hvor de små kan lege, rutsje og være kaptajn, mens forældrene slapper af.

Mere end 1.200 nye borgere er flyttet i det nye boligområde på Søndre Havn, og nu får områdets børnefamilier et nyt pusterum i hverdagen. I denne uge indretter Køge Kyst nemlig et nyt lille byrum med legefaciliteter for mindre børn foran Gule Hal på Søndre Havn – og det får netop navnet ”Pusterummet”.

Det hidtidige vandbassin på pladsen bliver nedlagt og svellerne, som har udgjort bassinets kant, bliver genbrugt som bænke.

Legeskibe og mariehøne

Pusterummets hovedattraktion bliver en syv meter lang og 3,5 meter bred sandkasse udformet som et skib, der rummer sansevægge, en kikkert og et kompas, som de små søfarere kan bruge til at finde vej med.

Det maritime præg går igen i et mindre legeskib, som bliver monteret på fjedre, og endelig kommer der en ”mariehøne” med en lille tunnel igennem og en rutsjebane, der er malet blå, så børnene kan opleve, at de rutsjer på en bølge.

Lommepark rundt om hjørnet

Går man lige rundt om hjørnet fra det nye byrum, til sydsiden af Gule Hal, finder man endnu et nyt indslag i bybilledet. Her har Køge Kyst nemlig hen over sommeren anlagt en lommepark med stammer og grene fra bydelens udgåede træer. Lommeparken er en lille biotop, der får lov at udvikle sig organisk og tiltrække insekter og andre smådyr, indtil der skal bygges på stedet.