Kulturtorvet

  • Stationsområdet og Kulturtorvet set fra luften Kulturtorvet set fra luften. Foto: Rune Pedersen
Kulturtorvet er en ny stor, åben plads, der ligger omgivet af kulturelle tilbud. I fremtiden bliver det et byrum, som skal hænge tæt sammen med den kommende underføring under jernbanen.

Kulturtorvet er en ny plads midt i Køge, i sydenden af det nye indkøbsstrøg Rådhusstræde.

Her kan du nyde lidt godt at spise i restauranterne ud mod torvet eller se en film i Nordisk Films biograf. Læs mere om biografen her.

Midlertidig indretning af pladsen

I sommeren 2018 blev Kulturtorvet midlertidigt indrettet med træer og grønt, nye siddepladser, stokke malet i glade røde og hvide farver og kunstner Poul Gernes’ Blå Sten, der tidligere har stået ved Rådhuset.

Du kan altid bruge pladsen til en pause, afslapning, en bid mad eller måske en lille legestund for børnene. Derudover danner Kulturtorvet også ramme om aktiviteter i det fri: markedsdage, udstillinger, loppemarkeder, koncerter og sports-events vist på storskærme.

På modsatte side af torvet ligger en af Køges mest ikoniske bygninger – Teaterbygningen. Bygningen er helt tilbage fra 1884 og har siden lagt lokaler til mange forskellige arrangementer – teater, koncerter, fester, foredrag, udstillinger, banko og meget andet.

Kulturtorvet i de kommende år

I de kommende år kan du opleve Kulturtorvet med en ny indretning. Det sker, når Køge Kyst anlægger en ny jernbaneunderføring, der forbinder Kulturtorvet og Havnepladsen. Til den tid kan du gå eller cykle herfra, ned under banen og videre til Havnepladsen og det nye byområde på Søndre Havn.