Stationspladsen

  • RED448~1 Stationspladsen i Køge set fra Stationsbroen. Foto: Sehen
Et helt nyt torv forbinder Køge Station og Stationsbroen med bymidten og Rådhusstræde.

Stationspladsen er Køges nye mødested – hvor den gamle og den nye bydel mødes. Her kan du kan opleve Stationsbroen med Køges egen tyve meter brede ”spanske” trappe. Du kan, når vejret er til det, tage dig et hvil, nyde solen – og måske en kop kaffe, mens du venter på toget.

Trappen er vestvendt, så du kan sidde i eftermiddags- og aftensol, og der er anlagt siddetrin med egetræsbrædder, hvor du kan tage et hvil og indtage kaffe fra kiosken, som i fremtiden vil være lige under trappen.

Arkitekterne fra Tegnestuen Vandkunsten har tænkt Stationstrappen med afsættet i det centrale Køge som en moderne ”Køge’sk” udgave af Den Spanske Trappe i Rom – en bred trappe med mulighed for ophold og kig i øjenhøjde til bylivet i Jernbanegade og det nye Stationsområde.

I nordenden af Stationspladsen finder du et nyt byggeri med en Irma, en Fakta og to mindre butikker i stueetagen samt Køge Kommunes genoptræningscenter på 1. og 2. sal.

Stationspladsen får fra 2021 sammen med Rådhusstræde og de små sidegader en ny granitbelægning, der skal understrege pladsens funktion som bindeled mellem bydelene.