Stationsbro

Køge Kyst har opført en tyve meter bred stationsbro, hvor fodgængere nu kan krydse jernbanen ved Køge Station.

I sommeren 2016 gik arbejdet med Stationsbroen, som er en af de tre nye forbindelser, der skal skabe bedre sammenhæng mellem den gamle og den nye bydel, i gang. Broen er åbnet den 9. juni 2018.

Stationsbroen forbinder Køges bymidte og Stationsområdet med Collstropgrunden, hvor et nyt moderne byområde, primært med erhverv, skal udvikles.

Fra den nye Stationsplads fører en stor bred trappe op til den nye gangbro over banen, og i den modsatte ende er der anlagt en midlertidig afslutning i form af en almindelig trappe og en elevator, der eventuelt kan integreres i en kommende broplads over Collstrupgrunden. I fremtiden skal terrænet på Collstropgrunden hæves i niveau med Stationsbroens overdækning, så man kommer til at gå ad Stationsbroen og lige ind i det nye byområde.

Stationsbroen - og trappen på Stationspladsen - er samtidig tænkt som et nyt byrum og mødested i Køge. Oppe fra broen er der udsyn til byen og Køge Havn og til de mange tog, der dagligt passerer - og der er adgang til perronerne via trapper midt på broen. 

I forbindelse med åbningen af broen den 9. juni 2018 producerede Køge Kyst en række plancher om broens betydning for bylivet, dens tiltænkte funktioner, inspirationskilder og arkitektur. Se dem herunder:

 

 I galleriet herunder kan du se billeder fra byggeprocessen: