Nu flytter beboerne ind i Postillionen

  • Indflytning i Postillionen 1 I disse dage indtager beboerne deres nye ejerlejligheder i PensionDanmarks byggeri Postillionen. Foto: LokalBolig Køge
Mandag indtog de første forventningsfulde beboere Søndre Havns hidtil mest kystnære boliger. Rødstenskarréen Postillionen ligger direkte ud til Køges naturskønne strandeng, og her er der fortsat lejligheder til salg.

For fem år siden indgik PensionDanmark og Køge Kyst aftale om byggeri af fem nye boligkarréer på Søndre Havns yderste spids, og netop i disse dage kommer der liv i de første boliger.

Mandag den 2. september kunne de første købere af lejligheder i Postillionen nemlig begynde at bære møbler og flyttekasser ind på en dag, hvor sensommeren viste sig fra sin smukkeste side, og hvor udsigten virkelig kunne nydes fra altanerne, som vender ud mod strandengen og havet.

De beboere, som på forhånd har sikret sig en bolig i projektsalg, flytter løbende ind i Postillionen i september måned.

Tilgodeser familielivet

De nye boliger i Postillionen er de indtil videre mest kystnære på Søndre Havn. De spænder helt fra 2 til 6 værelser, og mange af lejlighederne er forberedt for opdeling af stuen til yderligere et værelse.

Familielivet bliver særligt tilgodeset i Postillionens lejligheder og i de mange forskellige fællesarealer. Grønne arealer, børnevenlige aktivitetsområder og en fællesskabsorienteret arkitektur skal blandt andet sikre, at børnefamilierne kan trives.

Alle familieboligerne fra 3-6 værelser har store, private altaner og ugeneret udsigt til de grønne almindinger mellem karréerne og strandengen. Mange af boligerne har også udsigt til havet, og enkelte lejligheder har adgang til en privat tagterrasse.

Fællesfaciliteter og små erhverv på vej

Stueetagen i Postillionen og de fire efterfølgende karréer, som PensionDanmark er godt i gang med at opføre, er tænkt i én stor sammenhæng under navnet Byens Etage, som skal rumme fællesfunktioner for beboerne og små erhverv.

PensionDanmark arbejder på at kunne indvie den første del af Byens Etage til februar, når den næste karré, Hvide Falk, åbner med nye lejeboliger. Blandt de første faciliteter, som PensionDanmark håber at introducere, er kiosk, bageri og et fælles bykontor med hjemmearbejdspladser til beboerne, børnekontor og bevægelseshus. Og så kommer der padelbane på taget af Hvide Falk, som ligger lige ved siden af Postillionen.

Det samlede kvarter står efter planen færdig i løbet af 2026 med et bredt udbud af ejer- og lejeboliger, herunder også forskellige typer boligfællesskaber. Medregner man karréen Skibet og Broen, som blev indflyttet i 2020, opfører PensionDanmark seks karréer med i alt 530 boliger.

Bag udviklingen af området med de fem nye karréer og tilstødende byrum ligger et tæt samarbejde mellem PensionDanmark og Køge Kyst. Alle karréerne bygges til at blive certificeret efter den internationale standard DGNB i kategorien Guld.

Åbent hus og personlige fremvisninger

Der er fortsat god mulighed for at købe en lejlighed i Postillionen, som passer til ens behov. LokalBolig Køge, som står for salget, holder åbent hus i prøveboligerne hver søndag kl. 15-16. Der er også fortsat mulighed for at aftale en personlig fremvisning.

Man kan læse mere om alle PensionDanmarks boliger i området og se størrelser og priser på dem, der er til salg eller leje, på projekthjemmesiden www.soendrekyst.dk.

  • Indflytning i Postillionen 2 Mandag morgen, den 2. september, flyttede de første forventningsfulde beboere ind i Postillionen. Foto: LokalBolig Køge
  • Postillionen Facade med altaner Der hører private altaner til alle familieboliger på 3-6 værelser. Foto: LokalBolig Køge
  • Prøvebolig i Postillionen (1) Der er fortsat mulighed for at besøge prøveboligen i Postillionen. Foto: LokalBolig Køge