Opdagelsen

Byrummet Opdagelsen er et levende have- og køkkenværksted på Søndre Havn, hvor store og små samles.

Opdagelsen rummer et overdækket udekøkken, bænke, en humlevæg, havnebier, et stenbjerg og 85 havnehaver, der passes og plejes af lokale borgere, foreninger og institutioner.

Udekøkkenet består af fire store grill, fire arbejdsstationer med håndvask og el samt et skur med toilet og basalt køkkengrej. Køkkenet kan danne ramme om mange arrangementer - alt fra børnefødselsdage, hyggelige udendørs spisestunder med venner og familie eller madskolearrangementer.

Det er gratis at låne udekøkkenet - og ved større selskaber kan man reservere køkkenet via Køge Kysts digitale bookingsystem.

Nøglen hentes hos Køge Kyst, Havnen 39 på hverdage mellem 9-15. Man skal være over 18 år for at låne en nøgle. I de kolde måneder er der lukket for vandet i byrummet.

Opdagelsen er inspireret af ideer fra madskolerne i 2012 og er udviklet i samarbejde mellem Det Grønne Hus, Bang&Linnet Landskab, EVM Landskab, landskabsarkitekt Bettina Lamm, Køge Bugt Projektcenter og Køge Kyst.

Opdagelsen findes på Søndre Molevej 9.HAVNEBIERNE VED OPDAGELSEN

Søndre Havn har sine helt egne havnebier, som alle interesserede kan købe andel i. Som bistade-andelshaver bliver man løbende orienteret om projektet og de forskellige aktiviteter i relation til havnebierne. Alle andelshavere modtager desuden et glas nyslynget Køge Kyst-honning.

Bag havnebi-initiativet står Det Grønne Hus, Projektcenter Køge Bugt og Køge Kyst. Projektcenter Køge Bugt bidrager med den daglige pasning og pleje af bistaderne, mens Det Grønne Hus bestyrer andelsselskabet og løbende afholder arrangementer.

En havnebi-andel koster 200 kr. og kan erhverves gennem Henrik Lerdorf fra Det Grønne Hus på henrik@detgroennehus.dk eller tlf. 56 67 60 70

Havnebierne findes ved Søndre Molevej 9.


Foto: Martin Håkan/CoverGanda.dk