Collstropgrunden

  • Collstropgrunden Butikstorv
De nye byområder Stationsområdet og Søndre Havn er godt i gang med at skyde op. Det tredje byområde, som i de kommende år vil undergå en stor forandring, er Collstropgrunden, der også udvikles som led i Køge Kyst.

Collstropgrunden skal i de kommende år udvikles som et nyt grønt byområde centralt i Køge med butikker, fitnesscenter, caféer og liberale erhverv. Køge Kyst har i juni 2021 indgået aftale med NREP om udviklingen af området.

Det nye bykvarter skal anlægges i to plan, forbundet af en stor åben trappe. Her anlægges store dagligvarebutikker, busterminal og parkeringspladser på terræn og et bilfrit miljø på øverste plan med mange borgervendte tilbud og liberale erhverv. Samlet set skal NREP opføre ca. 15.000 kvadratmeter byggeri på grunden.

Bindes sammen med Stationsbroen

Stationsbroen over Køge Station bliver bindeleddet mellem Køges bymidte og den nye bydel. Man kommer nemlig til at kunne gå direkte ind i det nye, hævede område fra den tyve meter brede gangbro.

Læs mere i nyheden "Aftale på plads om ny grøn bydel i to plan i Køge" (21. juni 2021).

Hent prospekt for Collstropgrunden her.

Hent supplerende planskitser her.

  • Tegning af Collstropgrunden Skitse af Collstropgrunden og sammenhængen med byen på den anden side af banen. Illustration: WERK
  • Dronefoto Collstropgrunden Collstropgrunden i dag – fotograferet en tidlig morgen, før bilerne indtager p-pladsen. Foto: Rune Pedersen