8. Strandengen og Engkanten

  • Engkanten (1)
Udsigt, natur og klimatilpasning

Velkommen til Køges nye strandeng!

Strandengen er en naturtype, vi ikke ser så mange steder i Danmark – og det er da også noget nyt, at der er så meget af den her i Køge.

På en stor del af strandengen lå der nemlig en campingplads frem til 2015. Men som en del af udviklingen i området, har selskabet bag Køge Kyst givet arealet tilbage til naturen.

Både havvandet og det saltholdige vand fra byområdet er nyttigt for strandengen, for det styrker den unikke vegetation, som består af hårdføre planter, der kan klare de store saltmængder.

Hvis du kigger nedad, vil du opdage, at du står på en promenade, der består af store betonfliser. Det er ’Engkanten’. Her kan du spadsere og nyde udsigten. Men når vandstanden stiger, som f.eks. ved stormflod, får Engkanten en mere praktisk funktion: at beskytte boligområdet mod oversvømmelse.

 

Hvis du har tid og lyst, kan du forlænge ruten med en tur ud på Søndre Strand.

Her udfolder fritidslivet sig med kano, kajak og badning hele året rundt. Ud fra Spidsen af Søndre Havn anlægges desuden ’Den Maritime Halvø’. Her skal der fremover udvikles et fælles fritidsområde for klubberne og byens borgere.