Nu flytter beboerne ind i Skibet

  • Skibet set fra gården
PensionDanmarks bæredygtige byggeri Skibet står nu færdigt på Søndre Havn, og de beboere, som har sikret sig en lejebolig eller en plads i boligfællesskabet Broen, flytter i disse dage ind i det prisvindende byggeri.

PensionDanmarks første boligkarré på Køges Søndre Havn står færdig, og de nye beboere flytter nu ind i deres arkitekttegnede lejligheder med havnen og havet som nærmeste naboer.

- Det er en stor glæde, at vi er nået dertil, hvor vi kan overdrage nøglerne til de nye beboere. De kommer til at bo i topmoderne og bæredygtige lejligheder i første række ud til Køges strandeng og vandet – og fremover vil de også kunne dyrke naboskabet i den grønne gård og nyde luften og udsigten på det fælles soldæk, siger udviklingsdirektør i PensionDanmark, Christian E. Olsson.

Stadig ledige boliger

Skibet, som er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten, rummer 80 boliger fordelt på 51 familielejeboliger og 29 lejeboliger i et boligfællesskab for gruppen 50+. Der er stadig ledige boliger af begge typer, og man kan få overblikket på www.køgekystskibet.dk.

Skibet, som er den ottende boligkarré, der slår dørene op på Søndre Havn, er bygget til en bæredygtighedscertificering i klassen DGNB Guld.

Ambitiøst boligbyggeri

- Skibet passer virkelig godt ind i Køge Kysts ambitioner, ikke mindst i forhold til bæredygtighed – både socialt og miljømæssigt. Huset er et stærkt bidrag til mangfoldigheden på Søndre Havn, da det både rummer almindelige 1-5 værelses lejeboliger og bofællesskab for 50+. Den kombination kan fx være helt fantastisk, hvis man gerne vil bo flere generationer fra samme familie, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Frederiksen og tilføjer:

- Også i forhold til materialer og ressourceforbrug sætter PensionDanmark barren højt med Skibet, som fx har ekstra mange solceller på taget.

Det ambitiøse boligbyggeri fik da også i 2018 tildelt Byudviklingsprisen ved arrangementet ”Building Awards”.

Skibsvrag førte til kunstværk

PensionDanmarks byggeri af Skibet tiltrak sig særlig stor opmærksomhed i sommeren 2018, da et velbevaret vrag af et handelsskib fra 1500-tallet dukkede op af jorden. Det satte fantasien i gang hos entreprenøren Enemærke & Petersen, hvor murer Henning Madsen og hans sjak fik den idé at bruge skibsvraget som inspiration til et indmuret kunstværk på bygningen, der samtidig bliver en slags vartegn for Skibet. Værket er finansieret af Enemærke & Petersen og PensionDanmark.

Museum Sydøstdanmark arbejder i øjeblikket med at udarbejde en præsentationstekst om fundet, som vil blive sat på en mindeplade ved siden af det flotte murstensrelief i porten.

Første af seks karréer

Det nye boligbyggeri er den første af i alt seks boligkarréer, som PensionDanmark skal opføre på Søndre Havn. PensionDanmark og Køge Kyst arbejder nemlig tæt sammen om at udvikle byudviklingsprojektets næste etape, som også hviler på høje ambitioner om bæredygtighed, og som understøtter hverdagsfællesskaber på tværs af generationer, høj bykvalitet og god arkitektur.

- De nye beboere i Skibet kan derfor også glæde sig til, at de i de kommende år bliver naboer til et område med høj arkitektonisk kvalitet, rekreative byrum og aktive, udadvendte tilbud i stueetagerne, siger Christian E. Olsson.

Er man interesseret i en af de ledige boliger i Skibet eller i Broen, som er livsstilsboliger 50+, kan man kontakte DEAS på koegekyst@deas.dk eller tlf. 70 30 22 10. Man kan også starte med at besøge projektets hjemmeside www.køgekystskibet.dk.

  • Prøvebolig i Skibet De nye beboere flytter ind i lyse og venlige lejligheder som denne prøvelejlighed i PensionDanmarks byggeri Skibet.
  • Fællesrum i Broen En del af Skibet bliver et boligfællesskab for gruppen 50+.
  • Indmuring af kunstværk på Skibet Takket være murersjakket hos Enemærke & Petersen har fundet af et middelalderskib på byggegrunden i 2018 ført til, at Skibet nu har fået sit eget kendemærke. Her er det murer Henrik Enderleit i aktion.
  • Dronebillede af Søndre Havn og stranden Den nye bydel Søndre Havn – her med Skibet som den forreste bygning set fra vandet.