NYHED 03 05 2019

På tur i det nye Køge

Stationsbroen, Kulturtorvet. Fire offentlige taghaver. Køge har fået nogle helt nye byrum, og onsdag den 15. maj kan man høre meget mere om tankerne bag udformningen af Køges nye handelskvarter, når Køge Kyst inviterer alle interesserede på vandring og dialog i Stationsområdet.

Det handler om byudvikling, arkitektur og oplevelser i byrummet, når Køge Kyst den 15. maj kl. 17 viser rundt i det nye stationsområde med Rådhusstræde og de to nye pladser, Kulturtorvet med den nye biograf og Stationspladsen med den karakteristiske brede ”spanske trappe”.

Arkitekt Palle Egeberg Andersen og landskabsarkitekt Mette Hald Dige fortæller blandt andet om, hvorfor det nye handelskvarter har skæve gader og forskellige facader, og hvordan strædet og slipperne er inspireret af den gamle bykerne.

Sammen viser de to rundt i den nye bydel og svarer på spørgsmål om, hvordan byudviklingen i det centrale Køge er løst.

Grønne taghaver

Vandringen er også en lejlighed til at opleve både det nye og det gamle Køge lidt fra oven, nemlig fra nogle af de fire grønne taghaver, som er anlagt med hver sit særpræg – og ikke mindst fra Stationsbroen, som ikke bare er en bro men også et tyve meter bredt byrum i seks meters højde.

Alle er velkomne på turen. Det er gratis og kræver ingen tilmelding. Man er også meget velkommen til at komme med input og spørgsmål – eller bare lytte med.

Tid og sted

Deltagerne mødes oppe på den nye Stationsbro onsdag den 15. maj kl. 17, og turen varer til kl. 18.30.

Da man skal på besøg i taghaver i området, skal man være forberedt på at skulle gå en del op og ned ad trapper.