NYHED 29 01 2019

Nye TV-udsendelser sætter spot på Køge Kyst

Nu kan man igen følge nye og gamle Køgeborgere, fællesbyggere og projektansvarlige i to nye programmer på TV2 Lorry om en ”Købstad med vokseværk”.

Fra tirsdag aften, den 29. januar, blænder TV2 Lorry op for et gensyn med de nye Køgeborgere Jan og Janne, som er faldet godt til i ”Strandengen” på Søndre Havn, siden de første to udsendelser med titlen ”Købstad med vokseværk” blev optaget i 2017. 

I løbet af 2018 har filmfolkene nemlig fulgt udviklingen i byen og på Søndre Havn, hvor nyt byggeri er skudt op og ca. 400 borgere flyttet ind. Nyt er klippet sammen med gamle optagelser, hvor Køge Kyst endnu blot var en tanke hos politikere og byens borgere. Det er der nu kommet to nye udsendelser ud af. 

Afspil traileren og få en forsmag på de to nye udsendelser. 

Denne gang trækker udsendelserne tråde helt tilbage til 1995, hvor Køge Erhvervsforum nedsatte arbejdsgrupper med politikere og erhvervsfolk som udviklede fremtidsplaner for udviklingen af Køge – og til januar 2009, for præcis ti år siden, hvor borgmester Marie Stærke kunne præsentere partnerskabsprojektet Køge Kyst for offentligheden på et pressemøde. TV2 Lorry har valgt at berette om en arbejdsgruppe under Køge Erhvervsforum. 

I seriens program 3 og 4 kan man også følge medlemmer af Fællesbyg Køge Kyst kæmpe for at gøre deres boligdrøm til virkelighed: at opføre Danmarks højeste træhus i et byggefællesskab. I mellemtiden har Fællesbyg fået tilstrækkeligt med medlemmer, og der er plads til flere. Fællesbyg arbejder nu på højtryk på at sikre den samlede finansieringsmodel for hele projektet. 

Og midt i sommerheden tager Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen seerne med på en byggegrund, helt ude på spidsen af Søndre Havn, med strand til den ene side og havn til den anden, og hvor forurening fra tidligere tids industri lige skal håndteres, inden der kan bygges boliger med nogle af Danmarks bedste beliggenheder.

De nye programmer kommer blandt andet også omkring sidste års spektakulære fund af et middelalderskib på Søndre Havn, indvielsen af den nye Stationsbro - og det nye stræde, hvor borgere, butiksejere og handelsstandsforening giver udtryk for synspunkter for og imod fornyelsen af det centrale Køge.

Se programmerne på TV2 Lorry

Programmerne vises i den kommende tid på TV2 Lorrys døgnkanal. Program 3 har premiere tirsdag den 29. januar kl. 20.55, og program 4 har premiere tirsdag den 5. februar kl. 20.55. Begge programmer genudsendes en del gange, og sendetidspunkterne kan ses på TV2 Lorrys hjemmeside.

På TV2lorry.dk kan alle desuden se begge programmerne i deres helhed allerede fra den 29. januar. På hjemmesiden kan man også se de to oprindelige programmer i serien.

Om nogle uger følger TV2 Lorry op med små sammenklippede indslag i tilknytning til de regionale 19.30-nyheder på selve TV2-kanalen.

Borgmester Marie Stærke - pressemøde 12. januar 2009 - Wasabi Film

De nye udsendelser trækker tråde tilbage i tiden – som her til pressemødet den 12. januar 2009, hvor borgmester Marie Stærke kunne fortælle offentligheden om det nye partnerskabsprojekt Køge Kyst.

Boligbyggerier på Søndre Havn - Wasabi Film
”Købstad med vokseværk” 3 og 4 er optaget i løbet af 2018, hvor flere byggerier er skudt op siden sidst, og ca. 400 mennesker er flyttet ind i Køge Kyst-området.

Parret Lundin - medemmer af Fællesbyg Køge Kyst - Wasabi Film
”Købstad med vokseværk” følger igen projektet Fællesbyg Køge Kyst, og her er det familien Lundin, som tager springet fra København for at være med til at gennemføre det fælles byggeprojekt.

Tove Skrumsager Frederiksen på Søndre Havn - Wasabi Film
Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen tager seerne med helt ud på spidsen af Søndre Havn, hvor der skal bygges endnu flere boliger med enestående beliggenhed mellem havet, stranden og havnen.

Fotos: Wasabi Film.