NYHED 25 06 2019

Krible Krable-festival på Søndre Strand

Den 2.-4. juli kan alle børn blive klogere på Søndre Strands mindste dyr, når Svenstrup Naturskole inviterer til Krible Krable-festival.

Dyr i hænderne og sand mellem tæerne. En masse gode oplevelser og snakke om det liv, man finder ved stranden. Det er, hvad der venter børn og voksne til Krible Krable-festivalen, som igen i år finder sted på Køges Søndre Strand i starten af skolernes sommerferie. Alle er velkomne til at møde op på stranden og være med.

- Der skal klappes krabber og hoppes med rejer! Det bliver tre rigtig sjove og lærerige dage, hvor børnene får kendskab til dyrelivet i Køge Bugt og ny viden om det område, de bor i. Børnene kan iføre sig vaders og med store net fange og undersøge de små dyr, der lever på lavt vand. De kan også prøve at skære en fisk op og være med til at stege og smage alt godt fra havet over bål, fortæller naturvejleder Helene Flügge fra Svenstrup Naturskole, som står bag arrangementet.

Værksteder til leg og læring

Med udgangspunkt i byrummet Udsigten ved Søndre Molevej vil der i sand, vand og strandeng være små værksteder, hvor børn sammen med en voksen kan gå rundt i eget tempo og blive klogere på de små dyr i havet.

Krible Krable Festivalen er et landsdækkende projekt i samarbejde med Novo Nordisk Fonden, Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang – og i forhold til arrangementet i Køge samarbejder naturskolen også med Køge Bibliotekerne og Køge Kyst.

- Ideen med projektet er, at børn, uanset om de bor i byen eller på landet, skal blive inspireret til at undersøge og udforske naturen og dens beboere gennem spændende aktiviteter, nysgerrighed, leg og læring, fortæller Helene Flügge.

Festivalen løber over tre dage, fra tirsdag den 2. til torsdag den 4. juli 2019 kl. 10-13, og det finder sted omkring Udsigten, for enden af Søndre Molevej i Køge.

Arrangementet er gratis, men man er velkommen til at medbringe fisk til at ryge på bålet eller en pose rejer til at stege.