NYHED 09 08 2019

Havnefest for hele familien

Lørdag den 24. august fyldes Søndre Havn for niende gang med masser af aktiviteter for store og små. Denne gang kan man bl.a. opleve byen fra en båd på vandet, og man kan komme ind i en silo og i en luftballon.

Sild, salsa og saunagus. Søndre Havnedag står endnu en gang for døren med en lang række oplevelser for både store og små i og omkring den spirende bydel på Søndre Havn. Det foregår lørdag den 24. august, og denne gang er der både nyheder og gamle kendinge på programmet.

Se området fra nye vinkler

Man kan komme på en bådtur rundt om Søndre Havn og på den måde se byen fra nye vinkler. På Dyrskuepladsen kan man komme tæt på – og ind i – en rigtig luftballon, og man kan deltage i en konkurrence. Hvis vejret er til det, vil ballonen flyve fra Søndre Havn om aftenen. I Tidsrummet kan man møde gadeteatergruppen CoreAct, som inviterer på kaffebord og en anderledes snak om at flytte til en ny bydel.

Alle de gode gamle

Det er som sædvanlig Køges egne klubber, foreninger og virksomheder, der står bag det meste af programmet i samarbejde med Køge Kyst. 

- Vi er meget glade for endnu en gang at kunne byde Køges borgere og gæster velkommen til en hyggelig og meget begivenhedsrig havnefest, som på én gang fornyr sig og viderefører gode traditioner. De mange frivillige har lagt et imponerende arbejde i at gøre dagen så god og sjov som mulig, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Dagen byder således på mange klassikere, sat i søen af foreninger og virksomheder fra Køge. For eksempel er der både havnebier, delebiler, kajakker, havbad og både store og små modelskibe og skate i Gule Hal på programmet.

Allerede kl. 11 kan man på Havnepladsen opleve den traditionsrige Sildens Dag hos Braunstein – og kl. 13 går festen for alvor i gang på hele området.

Kom ind i siloen

Mange af havnens gamle industribygninger er efterhånden ved at være væk til fordel for boliger og byliv. Men et af de få havneelementer, som stadig står, og som ønskes bevaret er den runde hvide silo, der står på Fællesbyg Køge Kysts byggefelt midt på Søndre Havn. Her kan man kigge inden for og opleve siloen blive dekoreret indvendigt af dygtige kunstnere. 

Der er også nyt for veteranbilentusiaster. På Søndre Molevej bliver der linet op med lækre biler med nogle år på bagen.

Hør om boligerne på Søndre Havn 

Drømmer man om – eller overvejer man – at bo på Søndre Havn, byder dagen også på god mulighed for at høre om hvordan det er at bo på i det nye boligområde. Man kan høre om boligerne i Skibet og Broen, i Strandterrasserne og hos Fællesbyg Køge Kyst - og medlemmer af Bydelsforeningen Søndre Havn fortæller om at bo i den nye bydel. Der er også nogle af bygherrerne, som byder indenfor i deres prøvelejligheder.

Strandens klubber inviterer indenfor

Søndre Havnedag er ikke kun til lands men også til vands – og også i år kan alle prøve kræfter med aktiviteter, som havnens klubber dyrker til daglig. Man kan ro i kano eller kajak, spille beachvolley – eller lægge vejen forbi vinterbadeklubben Valkyrien, hvor man ikke bare kan vove sig ud i isbad eller saunagus men også smage snaps af strandurter, male på sten eller få en gang massage eller zoneterapi.

Food trucks serverer street food 

Ingen fest uden god mad! Når man bliver sulten, kan man købe asiatisk mad og burgere i de opstillede foodtrucks. 

Musik og aftenhygge

Er man mest til at slappe af til livemusik, kan man om eftermiddagen opleve musik på Havnescenen på Havnepladsen, hvor King Bees giver den gas, man kan nyde bossanova ved duoen Natdyr på Udsigten – og også på Tapperiet bliver der mulighed for at hygge sig og høre musik.

Ønsker til kultur og byliv i Køge Kyst

Hvis du har ønsker eller spørgsmål til udviklingen af Køge Kyst, kan du møde sekretariatet ved Udsigten. Hør om, hvordan byområdet forandrer sig i takt med at der kommer boliger, og fortæl hvad du ønsker dig, at kultur og byliv skal byde på i fremtiden.

Man kan få overblik over de mange aktiviteter på Søndre Havnedag i programmet, som kan ses her.