NYHED 01 03 2019

Gå på opdagelse med bylivskalenderen fra Køge Kyst

Hvad kommer først? Byen eller bylivet? Køge Kysts bylivskalender er på gaden og 2019-udgaven guider til events i byens nye rum, så de kan fyldes med kultur og aktiviteter.

Stationspladsen med den karakteristiske ”spanske trappe” og Stationsbroen, der lyser op om aftenen. Strædet med de mere end 40 nye butikker, fire taghaver og havnescenen til livemusik under åben himmel. Det er nogle af de nye byrum og faciliteter, som har været med til at forny Køge by i de seneste år – og det bærer Køge Kysts nye Bylivskalender præg af. 

Her ti år efter lanceringen af Køge Kyst er byudviklingen i fuld gang. Hvor det før mest var livet før byen, er det nu livet i byen – og hvor vi før kun havde midlertidige byrum, har projektet tilført flere byrum, som er en fast del af den nye by. Derfor har vi i Bylivskalenderen flyttet fokus mere over på de mange nye rammer for borgernes liv og udfoldelse, som byen tilbyder, fortæller projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen fra Køge Kyst.

Performance, Qi Gong og sort benzin

Bylivskalenderen præsenterer højdepunkterne i det nye Stationsområde, hvor performancegruppen CoreAct optræder med det inddragende teaterstykke ”Mit bord er dit bord” på Stationspladsen i juni. På Søndre Havn er der afghansk madlavning og et kursus i brygning af den ”sorte benzin” - god kaffe i udekøkkenet og kinesisk bevægelseskunst, Qi Gong, i strandkanten. Der er guidede arkitektur- og naturvandringer på den nye promenade Engkanten og i den tilstødende natur, hvor Køge Kyst inden for de sidste fem år har anlagt en bred strand og udvidet strandengen gennem naturgenopretning.

Nye og gamle traditioner

Den nye bylivskalender har i år øget fokus på byrummene, og rummer en kalender over de mange begivenheder, som er programsat for 2019. En lang række af Søndre Havns foreninger og andre aktører står bag aktiviteterne, som blandt andet tæller kreative værksteder, madskole, dans og forskellige spændende foredrag.

Bylivskalenderen byder også på flere faste traditioner. Kunsthåndværkermarkedet finder igen i år sted på det nye Kulturtorv, og Bydelsforeningen Søndre Havn inviterer til Sankt Hans på Søndre Strand. Og endelig løber Søndre Havnedag med dens mange forskellige enkeltaktiviteter af stablen for niende gang i år den 24. august.

Kulturrute med historiefortælling

Det meste foregår langs Køge Kysts kulturrute, som markeres af 18 høje betonsteler med kunst og fortællinger om stedets fortid, nutid og fremtid. Køge Kyst har shinet stelerne op. Den 19. juni indvies de opdaterede steler på en kultur- og historievandring. 

Hent bylivskalenderen

Man kan hente den trykte Køge Kyst Bylivskalender 2019 i holderne på de 18 steler, hos byens butikker, cafeer, foreninger, på turistkontoret og biblioteket mv. – eller downloade den her eller på Facebook-siden Køge Kyst Byliv.

Du kan også læse i Bylivskalenderen her: