NYHED 18 01 2019

Forunderlig Kyndelmissevandring i Stationsområdet

En usædvanlig rejse, hvor alt kan ske, venter deltagerne i Køge Kysts aftenvandring den 1. februar i anledning af Køges kulturnat ”Kyndelmisse”.

Køge Kyst og multikunstner John Khan inviterer i år på en indLYSende OPtrappende og NEDgående kulturvandring i anledning af Køges traditionsrige kulturnat ”Kyndelmisse” – og man kommer både op i højden og ned under jorden i det nye Stationsområde.

Turen starter kl. 19.00 i parkeringskælderen ved Stationstorvet, under Imerco Home, og herfra bliver gruppen delt op i to, som bevæger sig hver sin vej, op og ned og rundt på en usædvanlig rejse i Stationsområdet med kunstneriske installationer og oplevelser. Turen varer omkring en time og slutter med noget varmt til ganen, akkompagneret af cellomusik. 

Fugl og fisk

- Der bliver et fiskehold og et fuglehold, som går hver sin vej med dramaelever fra Køge Gymnasium som guider. Man er ikke bare tilskuere undervejs. Grupperne mødes undervejs på forskellige måder, og alt kan ske, fortæller John Khan, som arrangerer turen sammen med dramaholdet på Køge Gymnasium.

Multikunstner John Khan, som også selv vil dukke op undervejs i arrangementet, har en opfordring til deltagerne:

- Jeg håber, at nogle af dem, der møder op sammen, er friske på at dele sig op og tage på hver sit hold, for det er en del af konceptet, at man bagefter kan fortælle hinanden om, hvad man har oplevet undervejs.

Det er en god idé at møde op i god tid iført varmt tøj og fodtøj - og evt. med en paraply. Deltagerne skal være opmærksomme på, at der er mange trapper på ruten.

Vandringen er gratis, men der er kun adgang med billet, som udleveres hos VisitKøge – Køge Turistbureau i Vestergade 1 mod fremvisning af Kyndelmissebillet. Kyndelmissebilletten, som gælder til de fleste aktiviteter på aftenen, koster 30 kr. og kan ligeledes fås hos VisitKøge.

Der er i alt 100 pladser på vandringen, og billetterne udleveres efter først til mølle-princippet.

90 aktiviteter til Kyndelmisse

Før og efter vandringen er der rig mulighed for at deltage i nogle af de mange andre Kyndelmisseaktiviteter. Traditionen fejrer i år 25 års jubilæum med ikke mindre end 90 aktiviteter.

Kyndelmisse 2019 er arrangeret af Køge Kommune sammen med en række lokale foreninger, kulturinstitutioner og virksomheder i kommunen. Årets program kan bl.a. hentes hos VisitKøge, og det kan også ses på Køge Kommunes hjemmeside via adressen Kyndelmissekoege.dk, hvor man også kan få flere praktiske oplysninger.