NYHED 07 02 2019

Festlig februar med fastelavn og foredrag

Kulturen og bylivet i Køge Kyst-området lever også i den kolde tid. Februar måned, som åbnede med kulturnatten Kyndelmisse, byder også på mindre arrangementer for både voksne og børn.

Lav en maske og slå katten af tønden

For børnefamilierne slår Gule Hal på Strandpromenaden 1 endnu en gang dørene op for et billedskoleværksted, og denne gang bliver det et rigtigt fastelavnsarrangement.

Det foregår lørdag den 23. februar kl. 13-17. Deltagerne opfordres til at møde op udklædt, og så handler det ellers om at lave sin egen fastelavnsmaske med papir, farver, pailletter og fjer under kyndig vejledning af billedkunstner Mette Borup Kristensen fra Køge Billedskole.

Vil man hellere nøjes med at slå katten af tønden, er man også velkommen til at dukke op kl. 16. Til sidst kan man nyde godterne fra tønden og få en kop varmt at drikke.

En kunstnerisk sejleroplevelse

Mandag den 25. februar kl. 19-21 er der i Gule Hal premiere på en række foredrag, som Foreningen Orlogsskibet HUMMERENs Venner arrangerer.

Det første foredrag i rækken er med den engelskfødte billedkunstner Elizabeth Tyler, som fortæller om og viser billeder og video fra sine solosejladser i Grækenland og de malerier, der blev til undervejs. Elizabeth Tyler, hvis videoer på YouTube er set næsten 2 millioner gange, taler på dansk og er ifølge arrangørerne en helt speciel ’sejler-oplevelse’.

Man kan læse mere om tilmelding og pris på www.hummerensvenner.dk.

Jytte Abildstrøm om bæredygtighed

Endelig danner Teaterbygningen på Bag Haverne 1 rammen om et foredrag med Jytte Abildstrøm, der er kendt fra teater- og filmverdenen. Tirsdag den 26. februar kl. 19-21 deler hun af sine holdninger til og erfaringer med bæredygtighed.

”Jeg kalder mine små foredrag for vedvarende energi i det åndelige og det fysiske liv. Det handler om at tænke på konsekvenserne af vore ord og gerninger!”, er Jytte Abildstrøm bl.a. citeret for på arrangøren, Aftenskolen Lysglimts hjemmeside.

Det koster 150 kr. at deltage, og tilmelding sker på www.lysglimt.nu.

Du kan følge med i kulturen og bylivet i Køge Kyst-området på Facebook-siden Køge Kyst Byliv, og inden længe udkommer årets program også på tryk, i Køge Kyst Bylivskalender.