NYHED 03 07 2018

Planter og aftenlys til Køges biograf

TK Development er gået i gang med at give Køges nye Nordisk Film-biograf grønne facader og en aftenbelysning, som skal give stemning til bygningen.
En grøn bydel kan bestå af andet end traditionelle plantekummer og blomsterbede. I hele Stationsområdet er der planlagt grønne områder på både vægge og tage. Der kommer tre åbne taghaver i Rådhusstrædet. Der er planter på alle sider af det grønne hus ved Stationsbroen, på parkeringshuset og snart også på Stationsbroen. 

Nordisk Film-biografen, som sidste år blev indviet på Kulturtorvet i Køge, får nu også et grønnere udseende, og samtidig indføres en belysning, som giver bygningen identitet om aftenen og om natten. 

Bygherren TK Development sætter i den kommende tid beplantning og belysning på biografens facader ud fra et facadekoncept, som Tegnestuen Vandkunsten står bag. 

Stemning på Kulturtorvet 

- Vi er meget glade for at kunne give biografbygningen et levende og grønt udtryk og en belysning, så bygningen skaber stemning på Kulturtorvet i de mørke timer – på en måde, der er gennemtænkt fra arkitekternes side, siger adm. direktør i TK Development Robert Andersen.

Byudviklingsselskabet Køge Kyst og TK Development har i samarbejde skabt det nye facadekoncept. 

Stationsområdet har forholdsvis smalle og skrå gader for at skabe hyggelige byrum som passer sammen med de små gader i resten af byen. For at få flere grønne åndehuller ind i bydelen, er vægge og tage taget i brug. 

En grønnere by

- De grønne facader på biografen vil sammen med de nye taghaver og andre facader i Stationsområdet være med til at skabe en grønnere by. Både beplantningen og en spændende aftenbelysning vil understrege biografens rolle som kulturelt centrum i Køge, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Forskellige planter vil i den kommende tid brede sig på bygningens wiresystem, som bliver monteret på facaden. Beplantningen består af både slyngplanter og selvhæftende planter, så biografen bliver en grøn nabo til Kulturtorvet.

Blomster og lys

Ved at blande arter, kommer der variation mellem årstiderne med skiftende blomster og høstfarver om efteråret. Stueetagen bliver stedsegrøn med vedbend. 

Den nye aftenbelysning er designet, så facadebeplantningen bliver belyst nedefra, samtidig med at de store rustfarvede facadeelementer af cortenstål belyses indefra for at lave en indre glød. Det bliver muligt at tænde og slukke, og skrue op og ned for lyset efter behov. 

Det samlede projekt med beplantning og belysning forventes afsluttet sidst på sommeren.