NYHED 11 04 2018

Modern Jazz Days løber af stablen for sidste gang

For syvende og sidste gang kan man opleve Køges populære jazzfestival, Modern Jazz Days, i weekenden den 20.-22. april, hvor man kan swinge med til et miks af elektronisk crossover, aktuel musik og endnu flere kvindelige artister.

Siden Modern Jazz Days for første gang løb af stablen i 2012 har festivalen haft fokus på at udfordre jazzgenren og festival- og koncertformatet. Det står endnu højt på programmet i 2018, omend for sidste gang. 

I år kan man opleve nye kvindelige musikere, elektroniske crossover konstellationer og aktuel musik af høj kvalitet – og så lægger X-factor-dommer Thomas Blachman vejen forbi Søndre Havn, hvor han bestyrer trommesættet i bandet AGERGAARD/GINMAN/BLACHMAN/TUZNIK. 

Kvinder på programmet
Kønsmæssig ligestilling og mangfoldighed har haft en central rolle inden for jazzmiljøet – og generelt inden for den danske musikbranche - i de senere år. Derfor har Modern Jazz Days’ festivalchef og booker Jakob A.V. Baggesen, gjort sig ekstra umage for at sikre flere kvindelige artister til dette års program. 

- I bookingplanlægning til årets festival havde jeg i starten et dogme om, at alle artister og bands skulle have en kvindelig primus motor eller en kvinde med en bærende rolle. Det kunne jeg desværre ikke nå i mål med, så jeg måtte afvige lidt. Fordelingen er landet på knap 50/50, og selv det har været svært inden for vores kunstneriske profil, fortæller Jakob A.V. Baggesen.

Modern Jazz Days ligger da også i front, hvis man sammenligner antallet af kvindelige artister på nogle af landets største festivaler som Heartland, Tinderbox, Copenhagen Jazzfestival og Roskilde Festival. Roskilde festivalen er den, der kommer tættest på Modern Jazz Days, med en kvindeandel på 27%, hvor Modern Jazz Days ligger på over 40%.

Moderne jazz gennem syv år
Jakob A.V. Baggesen fik tilbage i 2010 idéen til Modern Jazz Days, og i 2012 kunne den idé realiseres med den første udgave af jazzfestivalen. Tapperiet har siden da været arrangør af festivalen med opbakning fra lokalområdet, bl.a. fra Køge Kyst, der siden begyndelsen har været hovedsponsor. 

- Modern Jazz Days har år efter år bidraget med liv og god stemning til Søndre Havn. Så en stor tak skal lyde herfra til Tapperiet, til Jakob og de mange ildsjæle, der står bag festivalen, for deres gode og festlige bidrag til kulturlivet i den spirende bydel, siger Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i Køge Kyst. 

I snart syv år har festivalen præsenteret danske og internationale artister i høj klasse og skilt sig ud ved helt nye konstellationer inden for jazzens verden – gerne med bidrag fra pop, rock og klassisk musik, der har gjort festivalen til landets eneste crossover-jazz festival. Men i år er det altså for sidste gang. 

- Mange af de mål og tanker vi havde med Modern Jazz Days tilbage i 2010, og som vi har sat siden, er lykkedes mere eller mindre. Det har kun været muligt, fordi vi har haft så mange sjove og spændende legekammerater, der har turdet gå planken ud sammen med os. Jeg skylder en masse kærlighed til Tapperiet og Køge Kyst for at tro på mig og idéen, og for at de gav nogle stabile rammer for den første festival i 2012. Foruden dem skylder jeg en stor tak til de musikere, sponsorer, publikum, venner og bekendte, der har bakket op og bidraget til at gøre Modern Jazz Days til en selvlysende plet på jazzlandkortet, siger festivalchef Jakob A.V. Baggesen. Han fortsætter: 

- Holdet bag Modern Jazz Days har haft en dynamisk tilgang til konceptet og har hele tiden haft en stærk lyst til at udvikle og udfordre opfattelsen af, hvad jazzgenren kan indeholde, og musikoplevelsen for publikum. Det har været et skønt samarbejde med publikum og en masse fede musikere.

Fire scener på Søndre Havn
Festivalen afholdes traditionen tro på Søndre Havn i Køge og vil i år centrere sig om fire scener. I ungdomskulturhuset Tapperiet indrettes tre indendørsscener, og i Gule Hal omdannes den indendørs skatehal til en rå og anderledes koncertsal. 

Program og billetter
Hele programmet kan ses på www.modernjazzdays.dk
 
Billetter kan købes på www.ticketmaster.dk