NYHED 09 05 2018

Lørdag med parkour, papirklip og swingdans

Lørdag den 26. maj bugner Søndre Havn med sjove aktiviteter for hele familien. Om formiddagen er der introduktion til swingdans, og eftermiddagen byder på parkour og eventyrlige papirklip.

Den 26. maj afholdes hele tre arrangementer på Søndre Havn; ’På Pletten med dansen’, ’Eventyrlige papirklip’ og ’Klar, parat, prøv parkour’.

”Swing-om” på Pletten

Kl. 11.30 og en time frem byder foreningen SwingShoes Køge op til dans på multiscenen i byrummet Pletten – akkompagneret af autentisk musik fra swingtiden. Det er genren Lindyhop, der er på programmet, og begyndere såvel som øvede er inviteret.    

Lindyhop er en energisk swingdans, som opstod i 1920'ernes New York, og som blev meget udbredt i 1930′erne og 40′erne i både Europa og USA. Der danses stadig primært til swing- og jazzmusik fra denne periode, og lindyhop er særlig sjov, hvis man kan lide at improvisere og få pulsen op på dansegulvet. Dansen kræver ikke en fast partner; da alle danser med alle uanset niveau.

Danseundervisning og introduktion til swingdans afholdes i byrummet Pletten på Søndre Havnevej 2. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding. Læs mere på www.koege.swingshoes.dk. I tilfælde af vedvarende regn aflyses arrangementet.

Parkour og papirklip i Gule Hal

Billedkunstner Karen Land Hansen fra Køge Billedskole står i spidsen for workshoppen ’Eventyrlige papirklip’, hvor alle er velkomne til en sjov og hyggelig eftermiddagsaktivitet.

På workshoppen skal der klippes og klistres og skabes smukke, fantasifulde, uhyggelige og sjove papirklip med inspiration fra H.C Andersen og andre kunstnere. Det sker i tidsrummet kl. 13-17 i Gule Hal på Strandpromenaden 1. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

På Parkour-banen foran Gule Hal er der undervisning i disciplinen parkour, der går ud på at forcere forskellige forhindringer hurtigt, effektivt og elegant. En professionel instruktør vil guide deltagerne gennem forskellige øvelser. Parkour mixes tit med free-running, hvor der indgår spektakulære spring som saltomortaler og skruer – alt afhængigt af, hvad fantasi og mod tillader.

Parkourundervisningen foregår ved banen foran Gule Hal kl. 13-17. Det er gratis at deltage, men man skal være over otte år. Er vejret dårligt, rykkes arrangementet ind i Gule Hals skaterhal, hvis der er ledigt.