NYHED 25 01 2018

Elevator til toppen på Køge Station

Midlertidig lukning af elevatorer på stationen skaber frem til midten af marts gener for passagerer, der ikke kan benytte trapperne. Det skyldes, at elevatorerne skal tilpasses den nye stationsbro.

De to elevatorer på Køge Station skal udbygges og skiftes, så de kan køre op på den nye stationsbro. Derfor bliver de lukket i en periode, hvilket har konsekvenser for folk med barnevogne eller cykler og for dårligt gående.

 

Fra den 1. februar til den 22. februar er elevatoren fra tunnelen til ø-perronen med spor 2 og 3 lukket. Det kommer til at fremgå af Rejseplanen, hvor der også bliver oplyst, at man i stedet kan skifte på Ølby Station. Handicappede og dårligt gående kan få hjælp via DSB´s Handicapservice.

 

Fra den 23. februar og til den 15. marts er elevatoren overfor kiosken ved hovedperronen lukket. Hvis man har brug for elevator ned til tunnelen for at komme op på de andre spor eller for at komme over til Collstropgrunden og busserne ved Østre Banevej, må man ud på en omvej over jernbaneoverskæringen ved Teaterbygningen. Det er en omvej på ca. 450 meter, og det kan tage 5 til ti minutter ekstra. Denne elevator er også lukket en enkel dag fra den 2. februar til og med den 3. februar.

Elevatoren ved Collstropgrunden er ikke berørt i denne omgang.

Der bliver opsat skilte på stationen, der informerer om lukningen og viser hvor, man kommer over sporene længere nede af Ivar Huitfeldtsvej.

De to elevatorer skal forlænges med en ekstra kasse i stål og have udskiftet mekanikken, så passagerne fremover kan komme op broen for at skifte spor -  eller for at opholde sig på det brede brodække og nyde udsigten til vandet.

Oppe på broen går Køge Kyst i gang med at lave en plan for planter og andet grønt, der sammen med bænke kan gøre det attraktivt at være på den. Hele stationsbroen er klar til at blive taget i løbet af foråret.