NYHED 08 06 2018

Bydelsforeningen inviterer til sankthansbål på Søndre Strand

I år genopstår en gammel tradition om sankthansbål på Søndre Strand på initiativ af Søndre Havns nye beboere og lokale foreninger. Alle interesserede inviteres til bål, tale og sang sankthansaften, lørdag den 23. juni fra kl. 18.30.

NB: Østsjællands Beredskab har pr. 12. juni udmeldt afbrændingsforbud. Hvis forbuddet fortsat gælder til sankt hans, gennemføres arrangementet helt som planlagt, blot uden bål. 

For cirka 50 år siden var det en tradition, at der sankthansaften var bål på Søndre Strand. Nu genindføres sankthansbålet i et samarbejde mellem Søndre Havns nye beboere og havnens traditionsfyldte foreninger.

- Med sankthansbålet ønsker vi at starte nogle nye traditioner, der kan være med til at styrke sammenholdet og samværet i det nye boligkvarter på havnen - og i Køge generelt. Det skal være sjovt, at bo her, og vi håber, at rigtig mange har lyst til at opleve bålet med os på Søndre Strand, udtaler arrangørerne bag.

Arrangementet sankthansaften er samtidig det første initiativ, som Bydelsforeningen Søndre Havn står bag, i forbindelse med deres arbejde med at videreføre kulturelle aktiviteter i Køge Kyst-området og tage nye initiativer. 

Båltale, havbad, musik og maritime klubber

Aftenens båltaler er den anerkendte Køgeborger og sportsjournalist på Politiken Rasmus Bech. Han modtog årets sprogpris 2018 for sit flydende og lette sprog, der gennem flere årtier har bragt modtageren et spadestik dybere end sportstekster normalt gør. 

Aftenen byder foruden båltale og bål også på mad, drikke, sang og underholdning samt mulighed for at besøge de maritime klubber. Valkyrien holder åbent hus, hvor alle er velkomne til at klæde om og tage et forfriskende havbad. Man kan prøve en tur i havkajak hos IF Frem Havkajak, og kigge ind forbi Køge Kano og Kajakklub.

Program for aftenen

Mødested: Søndre Strand, ved byrummet Udsigten (Søndre Molevej 20)

18.30: ’Kok Med Kul På’ tænder for grillen, og det er muligt at købe mad og drikke

19.30: Kom på besøg i de maritime klubber på Søndre Strand 

21.15: Båltale ved Rasmus Bech – journalist og vinder af årets sprogpris 2018

21.30: Sankthansbålet tændes. Underholdning og fællessang ved ’Spillemændene Sølvstænk’

23.00: Afslutning