NYHED 06 07 2018

600 børn undersøgte krible krable-dyr på Søndre Strand

Den 3.-5. juli blev omkring 600 børn fra Køge og omegn klogere på strandens og havets dyr til Krible Krable-festival på Søndre Strand.
Havkat, havtaske, en stor hummer og rødspætter på størrelse med grydelåg vakte forundring blandt de mange børn, der i løbet af tirsdag-torsdag i sidste uge mødte op på Søndre Strand til Krible Krable-festival. 
 
De store fisk skulle kigges på, røres ved og løftes, hvis man have modet til det. For mange af børnene var det første gang, de var tæt på så store fisk, og netop mødet med naturen og ny viden om den var i højsædet på festivalen, der var organiseret og arrangeret af Naturvejleder Helene Flügge fra Svenstrup Naturskole.

- Festivalen skulle give alle, der deltog, en oplevelse af natur-lykke. Der var flere af børnene, der havde deres bedsteforældre med, og alle kunne være med på tværs af generationer og i fællesskab få en sjov oplevelse med ny viden om naturen, siger Helene Flügge.

Med på festivalen var ca. 600 børn fra vuggestuer, børnehaver og SFO’er i Køge-området. Alle fik de fingrene i vandet ved Køge Bugt og blev lidt klogere på de små dyr, der kribler og krabler i havet og på stranden.  

Læring mellem hænderne

De tre dage var spækket med forskellige aktiviteter i vandkanten, på stranden og ved strandengen, hvor børnene bl.a. gik krabbegang, så som et insekt, fangede krabber som en sølvmåge, spillede strand-memory med genstande, de selv havde fundet, fangede mariehøns, kravlede gennem ’tangskoven’, kiggede ind i en torsk og fandt små dyr på det lave vand.

Fire frivillige naturhistoriske konservatorstuderende hjalp børnene med at undersøge de små dyr, de fangede i vandet, og det blev bl.a. til en masse rejer, fladfiskeyngel og en stor skrubbe. 

På stranden hjalp Henriette Hansen fra Køge Billedskole børnene med at lave kunstneriske krible krable-dyr af gips og tang – og her kunne den nye smådyrsviden komme i spil.

- Det har været nogle rigtig gode dage, og jeg håber, at jeg kan holde mange flere arrangementer af den her art, hvor børn og unge i Køge Kommune kommer ud og får læringen mellem hænderne, siger naturvejleder Helene Flügge. 

Se flere billeder fra dagen i galleriet herunder: