NYHED 14 03 2018

5. klasser var arkitekter på Collstropgrunden

”Vi har sammen lavet en park for børn, unge og ældre og selvfølgelig en vej og en sti”. Sådan lyder det fra en gruppe elever fra 5. klasse på Holmebækskolen, der har prøvet kræfter med at byudvikle på Collstropgrunden, som er en del af den nye bydel Køge Kyst.
De to 5. klasser på Holmebækskolen i Herfølge tog i forbindelse med en emneuge fat på en udviklingsplan for Collstropgrunden - i konkrete målestoksforhold. 

For at forberede sig, tog klasserne til Køge og var med på en Køge Kyst-rundvisning gennem Rådhusstræde, hvor de hørte om taghaver, bygninger og vejbredde inspireret af Køges middelalderby og den nye stationsbro, som skal føre over til et nyt byområde på Collstropgrunden.

I øjeblikket benyttes grunden som parkeringsplads, men Køge Kysts vision er at udvikle et moderne erhvervsområde, der også kan rumme boliger og andre funktioner. Hvordan Collstropgrunden helt konkret skal udvikles, er endnu ikke fastlagt – men det havde de to 5. klasser efter deres emneuge en række spændende bud på. 

Containercafé og drive-in bio
Emneugen kulminerede sidste fredag, da vinderne af konkurrencen skulle kåres af Holmebækskolens leder Vinni Kirstin Strøyer Christophersen og Annika Orbert Hansen, der er projektleder for kunst, kultur og byliv i Køge Kyst. 

Elevernes ideer var blevet til seks projekter, der bød på alt fra ungdomsboliger, midlertidige hjem til flygtninge og et plejehjem med navnet ”Rynke Bo” til containercafeer, kulturhus, vikingemuseum, madmarked, parkområde, drive-in biograf og virtual reality-hus. 

Alle børnene formåede at tænke vigtige elementer ind i deres projekt. En gruppe forklarede blandt andet om deres projekt: 

- Vi har også lavet offentlige toiletter, fordi de andre toiletter i Nørregade er for langt væk. Det er også nødvendigt med en p-plads, så kunderne kan komme nemt og let til de forskellige restauranter, eller tage frokosten med til plænen. 

De to skoleklasser har tidligere flittigt benyttet faciliteterne i Køge Kyst i undervisningen. Fx har de kokkereret i udekøkkenet i byrummet Opdagelsen og leget i Tidsrummet med de orange bøjer. Men nu kan de altså tilføje ”arkitekter” og ”byplanlæggere” til listen.

Se billeder af elevernes projekter i galleriet herunder eller på Facebook-siden Køge Kyst Byliv