NYHED 02 08 2017

Urte- og snapsetur på Køges strandeng

Onsdag den 9. august inviterer naturvejleder Marianne Mark i selskab med snapse-ekspert Niels Stærup til urtetur på strandengen, i jagten på snapse- og krydderurter.

Hvilke skjulte potentialer gemmer strandengens krydderurter på? Hvilke urter giver god smag til kryddersnaps, og hvilke sætter kulør på madlavningen? Det fortæller naturvejleder Marianne Mark og snapse-ekspert Niels Stærup bl.a. om, når der onsdag den 9. august kl. 16.30 afholdes urtetur på strandengen.

- Køges strandeng gemmer på mange spændende urter, som vi kan anvende i madlavning og til kryddersnaps. På turen skal vi udforske urternes potentiale og opdage, at det vi har anset som ukrudt, i virkeligheden er en gave, vi kan gøre stor brug af – netop det er kunsten i urteuniverset, siger naturvejleder Marianne Mark, der gennem de sidste 7 år har afholdt forskellige urteture på strandengen i Køge.

Urtetur med fuld sanseoplevelse
Med Marianne Mark i spidsen begynder urteturen fra byrummet Udsigten og hen langs strandengen, hvor der i fællesskab skal spottes urter. Her vil de to urtekyndige vejledere fremvise og fortælle om krydder- og snapseurter.

- Vi skal både se, smage, føle og snakke om urterne, for rigtigt at forstå dem og deres anvendelsesmuligheder og for at få en fuld sanseoplevelse, siger Marianne Mark.

Marianne Mark giver tips til, hvordan urterne anvendes i madlavning og bedst opbevares til senere brug. Niels Stærup supplerer med tips til fremstilling af kryddersnaps, og med over 40 års erfaring og udgivelsen af tre snapsebøger, er der masser guldkorn at hente fra snapse-eksperten.

Turen afsluttes ved Udsigten, hvor man kan smage nogle af Niels Stærups specialdesignede kryddersnapse.

Fuld af inspiration, tips og krydderurter er det efterfølgende muligt selv at gå på urtejagt eller at give sig i kast med at bruge urterne i madlavning og i snapse derhjemme.

Tid og sted
Arrangementet finder sted onsdag den 9. august fra kl. 16.30-18.00 og begynder ved byrummet Udsigten, for enden af Søndre Molevej. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.