NYHED 11 05 2017

Maritim madskole og swingdans på Søndre Havn

Søndag den 21. maj byder Søndre Havn på musik, madskole og swingdans.

Der er aktiviteter for hele familien på Søndre Havn den 21. maj: fang og lav din egen mad på madskolen ’Rør en reje og klap en krabbe’, lær swingdans under overskriften ’Dans på Pletten’ og nyn med til de sidste jazz-toner, når den populære festival ’Modern Jazz Days’ afrundes.

Dyk ned i havets herligheder
Vaders, fiskenet og smagen af hav – det er hovedingredienserne til arrangementet ’Rør en reje og klap en krabbe’, en udendørs madskole arrangeret af Svenstrup Naturskole og naturvejleder Marianne Mark med støtte fra Køge Kyst.

Kl. 11 i byrummet Udsigten bydes store som små velkomne til en dag i havets tegn. Iklædt vaders eller gummistøvler sættes jagten ind på at fange egen mad med store fiskenet. Der vil være mulighed for at lære mere om de små dyr og lære at kende forskel på dem.

Når fangsten er i hus, tages den med til udekøkkenet i byrummet Opdagelsen, hvor den tilberedes og nydes i fællesskab.

Kridt danseskoene
Kl. 11.30 starter musikken på multiscenen Pletten. Her står foreningen SwingShoes Køge klar til at undervise begyndere såvel som øvede i swingdansen Lindy Hop.

- Lindy Hop er en energisk swingdans, som opstod i 1920'ernes New York. Dansen blev meget udbredt i 1930′erne og 40′erne i både Europa og USA, og der danses stadig primært til swing- og jazzmusik fra denne periode. Lindy Hop er særlig sjov, hvis man kan lide at improvisere og få pulsen op på dansegulvet. Lindy Hop kræver ikke en fast partner; alle danser med alle uanset niveau, og man improviserer sammen ud fra grundtrinene, fortæller Tine Bonita Laursen.

Undervisningen starter fra bunden, og giver alle mulighed for at få vind i skørterne og kridte danseskoene til tonerne af autentisk musik fra swingtiden.

Praktiske oplysninger
Den udendørs madskole ’Rør en reje og klap en krabbe’ varer fra kl. 11 til 14 og begynder i byrummet Udsigten for enden af Søndre Molevej. Deltagelse koster 50 kr. pr. person, og der er max plads til 25 deltagere. Billetter kan købes via. Billetto.dk; www.billetto.dk/da/roer-en-reje-og-klap-en-krabbe
Det er en god idé at medbringe gummistøvler eller vaders – ellers kan man låne nogle til arrangementet.

Danseundervisning og introduktion til swingdans starter kl. 11.30 i byrummet Pletten på Søndre Havnevej 2. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

Læs mere på www.koege.swingshoes.dk
I tilfælde af vedvarende regn aflyses arrangementet.