NYHED 24 08 2017

Foreningerne i Gule Hal forlænges til 2023

De mange foreninger, der bruger Gule Hal på Søndre Havn, kan fortsætte deres aktiviteter i de næste seks år. Det står klart, efter at Køge Kommune har givet tilladelse til at forlænge brugen af Gule Hal til slutningen af 2023.

Gule Hal har siden 2011 været omdrejningspunkt for en lang række lokale foreninger, og hallen lægger hvert år hus til forskellige udstillinger, foredrag, workshops, filmfremvisninger, koncerter, samtalecafeer og andre arrangementer.

Hidtil har foreningerne haft tilladelse til at benytte den ombyggede industrihal på Søndre Havn frem til januar 2020. Men nu har Køge Kommune givet tilladelse til, at hallen kan benyttes til slutningen af 2023.

- Jeg glæder mig meget over, Gule Hals mange aktiviteter kan fortsætte endnu længere ind i byudviklingsperioden Vi ved, at foreningernes medlemmer og hallens øvrige besøgende har stor glæde af lokalerne, og det har derfor været vigtigt for os at bevare hallen så længe som muligt, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen og tilføjer:

- Forlængelsen af Gule Hal giver os desuden tid til at planlægge, hvilke aktiviteter, der kan videreføres i den fremtidige bydel, så der fortsat er fokus på et stærkt foreningsliv i Køge.

Køge Kyst har bevidst planlagt udbygningen af de nye boligkvarterer på Søndre Havn, så Gule Hal friholdes så længe som muligt.

Skate og sammenhold
Siden den udendørs skaterrampe foran Tapperiet lukkede pga. byggearbejde har Gule Hal været det eneste skatersted i Køge. Susanne Madsen, daglig leder af Tapperiet, der bestyrer skatehallen i Gule Hal, glæder sig derfor meget over forlængelsen.

- Skatermiljøet i Køge har et utrolig stærk sammenhold på tværs af alle aldersgrupper, hvor man tager hånd om hinanden, hjælper hinanden og hepper på hinanden. Og jeg er derfor utrolig glad for, at vi kan blive ved med at dyrke skatermiljøet i Gule Hal, siger Susanne Madsen.

Mere modelskibsbyggeri
Også hos Køge Maritime Modelbyggerlaug er der glæde over forlængelsen.

- Gule Hal betyder jo alt for os som forening. Vi får mulighed for at dyrke vores sociale sammenhold og udfører et meningsfuldt og sjovt stykke arbejde. Og så er det en fornøjelse at være omgivet af de unge mennesker fra billedskolen og skatehallen. Det fungerer bare – og det er et tegn på, at huset fungerer, siger modelskibsbygger Kai Funch.

Den gode synergi mellem hallens foreninger er tydelig at mærke, og den kommer både medlemmer og besøgende til gode. Det har f.eks. resulteret i et samarbejde mellem Modelbyggerlauget og Køge Billedskole om det populære værksted, hvor man kan bygge sit eget skib og sejle jomfruturen på bassinet foran Gule Hal på Søndre Havnedag.

I øjeblikket arbejder modelbyggerne koncentreret på at fremstille en model af linjeskibet Dannebroge, der sank i Køge Bugt i 1710. Skibet skal udstilles på det nye Universitetssygehus, når det er færdigbygget.

- Vi skal have skibet færdigt i år 2020, så uden forlængelsen havde vi ikke kunne nå at færdiggøre Dannebroge. Det er en kæmpe lettelse, at vi kan blive i hallen længere, tilføjer Kai Funch.

Man kan læse mere om Gule Hal og følge med i de mange aktiviteter på KoegeKyst.dk og på Facebook-siden Køge Kyst Byliv.