Byrum og faciliteter

Byrummene på Søndre Havn tilbyder nye muligheder for udendørs aktiviteter og fællesskaber i et område, der før var forbeholdt industrien.

Allerede tidligt i udviklingen af Køge Kyst blev det besluttet, at midlertidige byrum skulle være med til at skabe liv og aktivitet i områderne, før der blev bygget.

Byrummene er med til at gøre den tidligere industrihavn tilgængelig og indbydende – og siden 2011 har kultur- og bylivet i bogstaveligste forstand blomstret i byrummene på Søndre Havn, som hele tiden ændrer sig i takt med at nye områder og faciliteter tages i brug. Byrummenes indretning bygger på initiativer, ideer og visioner fra lokale foreninger og privatpersoner, som ofte er med til at udtænke og udføre dem.
 
Her mødes lokale og besøgende for at lave mad med strandengens vilde urter i Opdagelsens udekøkkenet, danse på Plettens multiscene, gynge i Tidsrummets skov af bøjer og lade blikket vandre ud over Køge Bugt fra Udsigten.

Læs mere om:
Byrummet Opdagelsen
Byrummet Tidsrummet
Byrummet Pletten
Byrummet Udsigten
Gule Hal
Ungdomskulturhuset Tapperiet
Nyd Hjørnet og ParkourbanenLØBERUTEN PÅ SØNDRE HAVN

En 2,5 kilometer lang løberute snor sig igennem industrilandskabets kæmpe kornsiloer, tårne af tømmer og bjerge af metalskrot. Ruten er for alle og kan både bruges til løb, gå- eller cykelture - og den følges via markeringsstolperne undervejs.

Ruten er skabt i samarbejde mellem Køge Atletik, Det Grønne Hus, Køge Kommune og Køge Kyst.

OBS! Løberuten er fra efteråret 2015 under ombygning pga. byggeri i området.

Foto: Martin Håkan/CoverGanda.dk