Søndre Havnedag

Søndre Havnedag er en årligt tilbagevendende festdag i Køge, som siden 2011 har tiltrukket tusindvis af deltagere i alle aldre. Lørdag den 24. august 2019 gennemføres den traditionsrige festdag på Søndre Havn for niende gang.

Dette års Søndre Havnedag løber af stablen lørdag den 24. august. Her kan du opleve finkulturelle og folkelige aktiviteter side om side – arrangeret af og i samarbejde med de mange aktører på havnen. Du kan bl.a. høre musik, kreere et kunstværk, sejle i kajak, deltage i skateboardkonkurrencer, nyde dejlig mad og et hav af andre aktiviteter. Det fulde program for dagen kan ses her på siden fra starten af august måned.

Søndre Havnedag er én stor fejring og præsentation af det mangfoldige kulturliv, der eksisterer på havnen og tilbyder samtidig helt særlige arrangementer, som kun kan opleves denne dag. Gennem årene har deltagerne bl.a. oplevet disciplinen ”krimi-dyk”, fået lov til at sidde i havnens store maskiner, deltaget i ”poetisk dessertvandring”, taget isbad, kørt med veterantog, klippe-klistret, lavet mad i fællesskab, prøvesmagt lokal øl og sild med meget mere. Arrangementet slutter hvert år med fællesspisning og korsang på Udsigten.

Bag de mange forskellige aktiviteter står en lang række lokale borgere, foreninger, institutioner og virksomheder ved og omkring havnen i samarbejde med Køge Kyst. Bydelsforeningen Søndre Havn kommer til at spille en større rolle i områdets kultur og byliv i fremtiden og er derfor nu også aktivt med i planlægningen af Søndre Havnedag.