Aktiviteter

Køge Kyst har fra starten satset på - i tæt samarbejde lokale ildsjæle - at skabe liv og aktivitet i området, før der bygges.

Søndre Havn er centrum for et mangfoldigt udbud af kultur- og bylivsaktiviteter. Her kan man opleve alt fra åbne værksteder over foredrag og havnevandringer til performances, kunst, koncerter og den årlige festdag, Søndre Havnedag.

I samarbejde med områdets brugere, virksomheder og foreninger har Køge Kyst løbende anlagt midlertidige byrum på Søndre Havn, som indbyder til nye former for samvær og oplevelse. Det har bl.a. resulteret i et udekøkken, fælleshaver, legeplads, multiscene og meget andet. Byrummene – Opdagelsen, Tidsrummet, Pletten og Udsigten - spiller desuden sammen med områdets virksomheder og gør brug af havnens materialer.

I sommerhalvåret afholder lokale foreninger, borgere og institutioner arrangementer i byrummene. Byrummene og de mange arrangementer er med til at trække køgensere og besøgende ned på havnen og på den måde være med til at ændre brugen af området - også før de første beboere flyttede ind i foråret 2017.

De store udendørs kunstudstillinger langs kulturruten Tråden har desuden tiltrukket besøgende til byen og skabt opmærksomhed omkring Køge som kulturby.

Alle er velkomne til at bruge de midlertidige byrum og faciliteter og komme med forslag til nye. Foreninger og frivillige aktører og deres engagement er det afgørende fundament for, at den nye bydel kommer til at ånde af liv.

Få overblik over aktuelle arrangementer i Køge Kyst Bylivskalender.

Læs om udsmykningsprojektet KØGE MALER i Stationsområdet.ILDSJÆLE PÅ DRK

I efteråret 2013 viste DR K udsendelsesrækken "Byens Ildsjæle" (seks udsendelser) som gennem cases fra bl.a. Køge Kyst viser, hvordan forskellige ildsjæle har været med til at præge udviklingen af Køge Kyst.

Se en trailer for udsendelserne via YouTube her.

PUBLIKATION OM MIDLERTIDIGE AKTIVITETER

I publikationen "Midlertidige aktiviteter i byudvikling" fra Realdania By & Byg kan du læse mere om Køge Kysts satsning på kulturen som driver for projektet.

Hent publikationen her (pdf).