Fællesbyg Køge Kyst

Fællesbyg Køge Kyst er et beboerdrevet boligprojekt, et byggefællesskab, der skal opføre et nyt byggeri med 41 boliger centralt på Søndre Havn.
Den bærende idé bag byggefællesskabet er, at de kommende beboere går sammen om at skabe den bolig, de selv skal bo i. Byggeriet udformes i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten, og de kommende beboere har mulighed for at få indflydelse på både bolig og fællesarealer. Det er også beboerne, der hyrer en entreprenør, og omkostningerne til en developer spares derfor.  

Byggefællesskabet betegnes som et frit fællesskab, som man selv kan vælge graden af, men hvor muligheden for at være sammen er tænkt ind i arkitekturen. Det gøres bl.a. med værksteder, væresteder, terrasser, pladser til leg og haver med grill-plads og orangeri. 

Lejlighedernes arealer spænder mellem 79-144 m2, og hver bolig skal bidrage til fællesarealerne med indtil 10% af boligens bruttoareal. 

Byggeriet har desuden fokus på bæredygtighed, der fx kan komme til udtryk i regnvandsopsamling, grøn energi og naturlig ventilation i lejlighederne. Selve bygningen bliver en trækonstruktion, hvilket er en mere bæredygtig løsning, samtidigt med at den tyndere skal frigiver flere kvadratmeter. 

Byggeriet forventes klar til indflytningen i forsommeren 2020. Alle boliger sælges som projektsalg, så jo før man køber sig ind, jo mere indflydelse har man mulighed for at få. 

Fællesbyg Køge Kyst er originalt hjulpet i gang af et partnerskab mellem Selskabet for Billige Boliger, Tegnestuen Vandkunsten og Køge Kyst.

Læs mere om foreningens visioner og tanker om fællesskab i en lille folder eller i brochuren "Fællesbyg Køge Kyst - en ny måde at tænke bolig"

Seneste status 

Fællesbyg Køge Kyst har indgået aftale med Selskabet for Billige Boliger, som hjælper med at skaffe finansiering af det kommende boligbyggeri og varetage bygherrerollen efter en non profit-model i tæt samarbejde med beboerne, som fortsat selv står for projektudviklingen.

Læs mere i nyheden "Selskabet for Billige Boliger hjælper Fællesbyg Køge Kyst et stort skridt nærmere realisering" (14.03.2019)

Kontakt

Er du interesseret i at høre mere om byggeriet, kan Fællesbyg Køge Kyst kontaktes på mail: faellesbygkoege@gmail.com

ÅBENT HUS: Hver søndag kl. 11-14 kan du møde Fællesbyg Køge Kyst i deres campingvogn på Søndre Molevej i Køge.