Strandengen

Arkitektgruppens boligbyggeri "Strandengen" kunne den 27. april 2017 slå dørene op for de første beboere på Søndre Havn.

I marts 2016 tog Arkitektgruppen første spadestik til byggeriet af de allerførste boliger på Søndre Havn, og den 27. april 2017 kunne de første beboere flytte ind.

"Strandengen", hvis navn er inspireret af boligprojektets naturskønne placering, rummer i alt 43 ejerlejligheder. Bebyggelsen er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten, som i samarbejde med Arkitektgruppen har udarbejdet projektet for Strandengen – og det tager udgangspunkt i Køge Kysts udviklingsplan og det mere detaljerede prospekt for 1. etape på Søndre Havn.

Lejlighederne varierer i størrelse fra 82 til 129 m2, fordelt på 2-4 værelser. De har alle adgang til egen altan eller terrasse, og de fleste har udsigt over vand, strand og eng. Boligerne grupperes omkring et fælles gårdrum, der bl.a. indrettes med smalle vandrender for opsamling af regnvand.

Billedhugger Tina Maria Nielsen har skabt et helt nyt kunstværk til boligbyggeriet, som udsmykker en trappeafsats, der forbinder boligbyggeriets gård med Strandpromenaden.

Læs mere om Strandengen på projektets hjemmeside.RELATEREDE NYHEDER

"Køge Kyst inviterer til velkomstarrangement for bydelens første beboere" (19. maj 2017)
"Første spadestik på boligbyggeriet Strandengen" (25. februar 2016)
"Arkitektgruppen skal opføre 100 boliger på Søndre Havn" (2. april 2014)