Parkeringshus

I det nordlige stationsområde har et parkeringshus, som er forbundet med p-kælderen i nabobygningen, siden efteråret 2017 givet bilisterne adgang til 450 parkeringspladser. Oven på parkeringshuset findes den offentligt tilgængelige taghave "P-Haven".

Det nye parkeringshus i Stationsområdet er nabo til Køge Station og har direkte udgang til det Stationstorvet, hvor det nye og det gamle butiksområde mødes.

Parkeringshuset er forbundet med p-kælderen i bygningen umiddelbart syd for p-huset, og anlægget rummer i alt 450 parkeringspladser. Der er indkørsel til både p-hus og p-kælder via lyssignal fra Ivar Huitfeldtsvej Vej, og anlægget er åbent døgnet rundt. P-anlægget drives af Apcoa. Se også www.straedetkoge.dk/parkering.

Byggeriet af parkeringshuset gik i gang i sommeren 2016, og parkeringshuset blev taget i brug i efteråret 2017. 

Det har været ambitionen, at parkeringshuset skal passe ind i det omgivende bymiljø i Stationsområdet og samtidigt i sig selv være smukt og spændende at se på. Facaden er derfor blive udsmykket med rødligt stål, som får tilført en grøn beplantning for at skabe et interessant materiale- og farvespil.

P-Haven

På parkeringshusets tag er den offentlige taghave "P-Haven" indviet den 24. august. P-haven har 20 individuelle bede til udlån for Køges borgere og 10 inspirationsbede, der formidler flerårige spiselige planter samt bæredygtige dyrkningsmetoder.