Biograf og restauranter

Den 25. maj 2017 åbnede Køges nye storbiograf med en central placering ud til det kommende Kulturtorv. Bygningen skal også rumme tre spisesteder, hvoraf de to nu er åbnet.

I december 2015 gik TK Development i gang med at opføre den nye biografbygning i Stationsområdet, syd for Køge Station. Den 25. maj 2017, godt halvandet år senere, åbnede Nordisk Films Biografer i bygningen. Forinden havde Restaurant Bone's åbnet i bygningen, og på biografens åbningsdag kunne restauranten Burger Garage slå dørene op.

I den kommende tid flytter den tredje og sidste restaurant, Butchers Kebab, ind i bygningen. Derudover skal bygningens facade færdiggøres med begrønning, belysning af bygningen og skilte, der leder kunderne frem til de rigtige indgange.

Bygningen er tegnet af Sahl Arkitekter, rummer seks biografsale og har tagterrasse i 1. sals niveau med mulighed for udeservering. Ligeledes bliver der mulighed for ophold og udeservering foran bygningen - ud til det kommende Kulturtorv, som via en bred underføring under jernbanen for gående og cyklister kobles sammen med Havnepladsen og Søndre Havn.

Biografdirektør Laila Christensen har indgået aftale med Nordisk Film om at stå for driften af den nye storbiograf.

Biografen indgår i Køges nye handelskvarter, som skal rumme butikker, boliger, kultur og offentlige funktioner langs et nyt stræde, der forbindes med den eksisterende bymidte.RELATEREDE NYHEDER

"Ny biograf skaber liv i Køges Stationsområde" (24. maj 2017).
"Nu starter byggeriet af Køges nye biograf" (21. december 2015).
"Arkæologiske udgravninger på biografgrund" (11. juni 2015).
"TK Development skal opføre storbiograf til Nordisk Film i Køges Stationsområde" (19. december 2014).