Byggeri i Stationsområdet

Udviklingen af Stationsområdet nåede en stor milepæl i efteråret 2017, da den sydlige del af det nye handelskvarter, Strædet, blev indviet. Alt i alt skal Stationsområdet rumme et ambitiøst byggeri med butikker, kultur, boliger, erhverv og offentlige funktioner i den centrale og nordlige del af området.

I disse år skyder et ambitiøst byggeri op i Stationsområdet. TK Development er bygherre på mere end halvdelen af byggeriet, svarende til 34.500 m2, og de kunne i september 2017 slå dørene op for den sydlige ende af Strædet, Køges nye handelsstrøg.

I maj 2017 blev en stor Nordisk Film biograf indviet på Kulturtorvet.

Længere mod nord, ved Køge Station, anlægges Stationstorvet, der sammen med Stationsbroen skal udgøre et nyt byrum i bymidten. Senere følger bygningskomplekset nord for Stationstorvet, hvor Køge Kommunes nye genoptræningscenter skal have til huse sammen med Irma, Fakta og to mindre butikker.

I Stationsområdets nordlige ende såvel som i den sydlige bygges boliger, der forventes færdige i 2018.

Læs mere om:
Genoptræningscenter
Rådhusudvidelse
Biograf og restauranter
Stationstorvet

Rådhusstræde
Kulturtorvet
ParkeringshusetLOKALPLANER

Køge Kommunes lokalplan for Stationsområdet blev vedtaget i Køge Byråd tirsdag den 25. juni 2013 efter at have været i offentlig høring i løbet af foråret 2013. Lokalplanen er en forudsætning for, at TK Developments skitseprojekt for Stationsområdet kan gennemføres.

Læs lokalplanen her (pdf)

I september 2015 godkendte byrådet en lokalplan for den nordlige del af Stationsområdet, som bl.a. muliggør byggeriet af et planlagt parkeringshus.

Læs lokalplanen her (pdf)