10 gode grunde til at bo på Søndre Havn i Køge

Strandterrasserne - altan med udsigt

1. Kom tæt på strandeng og badestrand

Søndre Havn ligger ud til den skønne natur med Køge Bugt, en fredet strandeng og en stor bred badestrand. Det er et område, som inviterer til gåture, vandsport og mange andre aktiviteter.
Her er blandt andet faciliteter for roning, kajak og vinterbadning.

Groen Bydel Soendre Havn

2. Bo i en grøn bydel 

Strandengen kommer helt ind mellem husene på Søndre Havn i form af grønne almindinger. ”Engkanten” er en ny promenade mellem det nye boligområde og strandengen - og en blandet grøn beplantning vil sikre, at Søndre Havn vokser til som en dejlig grøn bydel. Almindingerne leder regnvand væk fra husene, mens Engkanten sikrer Søndre Havn mod oversvømmelser ved havvandsstigninger og voldsomt vejr – samtidig med at den indbyder til ophold og samvær.

059 MG 4548 Pano

3. Flyt ind i en levende bydel

Køge Kyst og Søndre Havns mange foreninger og andre ildsjæle har gennem en årrække arbejdet sammen om at skabe et spændende byliv i det gamle havneområde.
Det betyder, at de første beboere ikke flytter ind på en ”bar mark” – men i en by, der allerede lever med traditioner, foreninger og arrangementer.

Sh17

4. Bo i et blandet byområde med boliger, kultur, erhverv og rekreative områder

Søndre Havn bliver et levende byområde, fordi boliger bliver blandet med arbejdspladser, kulturtilbud, grønne og rekreative områder. Det er et miks, der vil være med til at gøre Søndre Havn til et aktivt byområde hele dagen og hele ugen.

Faellesbyg Koege

5. Vælg mellem boliger i forskellige ejerformer, størrelser og priser

På Søndre Havn kan du både finde ejerlejligheder, lejeboliger og boliger med fællesskabet i fokus. Her er boliger med udsigt til vand og strandeng - og boliger tæt på bymidtens butikker og liv - mindre end 1 km fra stationen. Det brede udbud af boliger betyder også, at Søndre Havns beboersammensætning bliver mangfoldig og ikke præget af en bestemt gruppe mennesker.

Boligbyggeriet Strandengen - med klimasikring og kunst

6. Bo i god arkitektur i en bæredygtig bydel

Søndre Havn er et byområde, hvor både byggeri og udearealer er af høj arkitektonisk kvalitet. Bydelens miljømæssige bæredygtighed sikres blandt andet ved, at her bygges tæt og stationsnært og med en bæredygtig klimaløsning, hvor regnvand afledes på overfladen.

Også den sociale bæredygtighed vægtes højt - Søndre Havn er en bydel indrettet til mangfoldighed og fællesskab.

P1B1645

7. Bo tæt på Køges charmerende, historiske handelscentrum

Søndre Havn er meget tæt på bymidtens liv og mange indkøbsmuligheder. De historiske gader omkring det store bytorv sikrede i 2016 Køge prisen som Årets Handelsby, og i 2017 åbnede et helt nyt handelskvarter ved stationen, som har gjort indkøbsmulighederne i Køge endnu mere attraktive. Her finder du også en ny stor biograf med seks sale. Samtidig har Køge, i forhold til sin størrelse, et blomstrende kultur- og udeliv med torvedage, musik fra baggårde sommeren igennem, små restauranter ved havnekajen og rekreative byrum på Søndre Havn.

IC4 Tog 072Dpi 318941

8. Kom til København på 25 minutter

Med den nye jernbane mellem Ringsted og København, som åbnede i 2019, er der nu kun 25 minutters rejsetid mellem den nye Køge Nord Station og Hovedbanegården. Om nogle år vil rejsetiden fra Køge Station og København også blive markant forbedret.

Stationsområdet Med HM

9. Flyt ind i et område i vækst

Køge Kyst-projektet er en del af den samlede vækst i Køge, som bl.a. også omfatter den nye jernbanelinje og Region Sjællands nye supersygehus. Desuden er Køge den sjællandske kommune, der er vokset mest gennem de sidste mange år. Køges samlede vækst betyder, at der er en god ”fremtidssikring” i at bosætte sig i Køge.

Sh7

10. Vær med til selv at præge kultur, byliv og fællesskaber

Der er oprettet en bydelsforening bl.a. for at sikre, at kultur, byliv og fællesskaber fortsat vil blomstre på Søndre Havn. Bydelsforeningen vil også tage sig af pasningen af de mange friarealer, som bydelen indeholder. Som beboer på Søndre Havn har du mulighed for selv at præge bydelsforeningen og dens aktiviteter.