Lokal delebil i Køge Kyst

  • Delebil2 Beskåret
Køge Delebil og Køge Kyst har indgået et nyt samarbejde, som betyder, at beboere i Køge Kyst-området i de næste tre år med rabat kan benytte en delebil med fast parkeringsplads på Søndre Havn.

Sidste år flyttede de første beboere ind i to nye karréer på Søndre Havn, og flere er på vej i 2018. De får nu mulighed for et abonnement på en delebil, idet 
Køge Kyst tilbyder alle, der bor i bydelen at benytte sig af områdets lokale delebil på favorable vilkår.

”Delebilen passer fint med vores ambition om en moderne og bæredygtig bydel. De beboere, der kun har behov for en bil en gang imellem, får nu en god mulighed for at være fælles om en bil i lokalområdet”, siger Tove Skrumsager Frederiksen, Køge Kyst.

Holder ved Gule Hal

I første omgang har Køge Kyst reserveret en Renault Captur, årgang 2017, som får fast parkeringsplads ved Gule Hal midt på Søndre Havn.

Beboere som Mathias Grene og Henriette Olsen, der flyttede ind i boligkarréen Havblik i december, har mulighed for at blive nybagte delebilsbrugere.
 
”Det er bestemt en mulighed. Vi har en bil, men hvis vi skal noget forskelligt, fx hvis en af os skal til yoga eller sport, så er det måske en ide. Nu skal vi regne lidt på det, så vi kan se, om det kan betale sig for os”, siger Mathias Grene, beboer på Søndre Havn. 

Særordningen gælder beboerne i de nye byggerier Strandengen, Havblik og de andre boligkarréer, der er på vej på Søndre Havn samt i det nye Rådhusstræde. Også de forretningsdrivende i området kan være med i ordningen.

I kraft af aftalen med Køge Kyst får beboerne rabat på medlemskab af Køge Delebil. Derigennem kan de også benytte sig af andre biler i ordningen, ligesom Køge Delebils øvrige medlemmer har mulighed for at booke bilen på Søndre Havn. 

Ordningen gælder fra 2018 til 2020. Hvis efterspørgslen viser sig at være stor, er der mulighed for at udvide ordningen med flere lokale delebiler.