Søndre Havnedag

Søndre Havnedag er en årligt tilbagevendende festdag på Søndre Havn, som siden 2011 har tiltrukket tusindvis af deltagere i alle aldre.

Søndre Havnedag er én stor fejring og præsentation af det mangfoldige kulturliv, der eksisterer på havnen og tilbyder samtidig helt særlige arrangementer, som kun kan opleves denne dag. Gennem årene har deltagerne bl.a. oplevet disciplinen ”krimi-dyk”, fået lov til at sidde i havnens store maskiner, deltaget i ”poetisk dessertvandring”, taget isbad, kørt med veterantog, klippe-klistret, lavet mad i fællesskab, prøvesmagt lokal øl og sild med meget mere.

Bag de mange forskellige aktiviteter står en lang række lokale borgere, foreninger, institutioner og virksomheder ved og omkring havnen i samarbejde med Køge Kyst.

Søndre Havnedag finder sted en lørdag i slutningen af august og arrangementet slutter hvert år med fællesspisning og korsang på Udsigten, inden dagen afsluttes med en havnevandring med overraskelser.

Søndre Havnedag 2017
Programmet for Søndre Havnedag bugner af spændende aktiviteter og arrangementer - både nogle helt nye og populære gengangere.

Stylter, sang og skateboard
Byrummet Pletten byder på et historisk indblik i Køge by med luftfotografier af byens udvikling, iPads, der viser skibet Dannebroges forlis i 1710 og et udvalg af gamle lege som at trille tøndebånd eller gå på stylter. Samtidig byder Fit Club Køge på træningsprogram, gratis fedtprocentsmåling og tips til kost og motion.

I byrummet Udsigten opfører Køge Amatørscene Storm P.-revy, hvorefter Divakoret underholder med populære sange, man kan synge med på. Undervejs kan man få lidt godt til ganen, lidt til den søde tand eller stille den helt store sult med helstegt vildsvin og lam.

Gule Hal byder som altid på mange aktiviteter, herunder fjernstyrede både, en 4,5 meter høj modelkran, skateboardkonkurrence, bevægelsesworkshop og parkour. 

Kanotovtrækning og saunagus
Ved Å-bassinet tilbyder søspejderne sejlture i optimistjolle, kanoskattejagt, kanotovtrækning og pandekagebagning på bål. Hos roklubben kan man overvære kaproning, eller man kan selv blive en haj til kajak hos Køge Kano og Kajak klub.

Valkyrien afholder ”gus og gys” med tyrkisk, romersk og finsk saunagus og mulighed for et koldt gys i den store is-tønde. Man kan også prøve kræfter med den ældgamle teknik tai chi i vandkanten på Søndre Strand sammen.

Madværksteder og foodcourt
I Opdagelsens udekøkken og ved madværkstederne kan man dagen igennem få inspiration til brød, urter og salater eller prøve den nye sanseoplevelse Raa Juice, hvor performancekunstner Kristofer Krarup ved hjælp af lyd og smag sender de besøgende på en rejse fra jordens afgrøder og ind i deres egne kroppe.

Sulten kan stilles på Tapperiet, som dagen igennem vil være omdannet til foodcourt og afslappet lounge.

De nye boliger på Søndre Havn
I april i år flyttede de første beboere ind på Søndre Havn, og den nye bydel er godt på vej. Til Søndre Havnedag kan man ved Søndre Badevej få indblik i tre af de kommende boligbyggerier, Casa Nord og Kuben Bygs Havblik, Bonavas Kystengen og DATEA’s lejeboliger Strandparken.

Ved Tidsrummet kan man mellem kl. 16 og 17 møde en repræsentant fra Køge Kyst og få seneste nyt om udviklingen i Køge Kyst-området.

Søndre Havnedag afsluttes med fællesspisning ved Udsigten efterfulgt af dessert og gadeteaterforestilling arrangeret af Tapperiet. Herefter synges solen ned med bål på stranden arrangeret af Valkyrien.

Til og fra Søndre Havn via perrontunnelen
Jernbaneoverkørslen er lukket i denne sommer pga. Køge Kysts forberedelser til en ny underføring under jernbanen. Ankommer man til Søndre Havnedag til fods eller på cykel, skal man derfor benytte perrontunnelen på Køge Station, hvis man kommer fra stationen eller fra Køges bymidte. Bilister kan benytte vejtunnelen i den nordlige ende af Ivar Huitfeldtsvej.

Tid og sted
Lørdag den 26. august afholdes Søndre Havnedag på hele Søndre Havn kl. 13-20.