Underføringen

  • Visualisering Underføring set fra Havnepladsen Visualisering af underføringen set fra Havnepladsen. Visualisering: Schønherr
I de kommende år vil Køge Kyst anlægge en lys og bred underføring for gående og cyklister under jernbanen midt i Køge.

Om nogle år bliver det muligt at gå eller cykle ned under jernbanen og komme op ved havnen. En ny underføring skal nemlig forbinde Kulturtorvet og Havnepladsen med hinanden og på den måde være med til at få Køges bymidte og havnen til at hænge bedre sammen.

Underføringen bliver et 60 meter langt og 15 meter bredt, lyst og venligt byrum i sammenhæng med nye byrum, der skal anlægges på Kulturtorvet og Havnepladsen.

Plan for underføringen

Køge Kyst offentliggjorde i november 2020 en plan for underføringen, som i første omgang går ind i en fase med konkret planlægning og borgerdialog i 2021, mens selve anlæggelsen forventes at gå i gang i 2022. Underføringen kan dermed tidligst være færdigt i løbet af 2024. Tidsplanen afhænger af lokalplan og VVM, udbud, ledningsomlægninger og arkæologiske undersøgelser.

Køge Kyst har allerede i 2017 gennemført nogle forberedende arbejder, idet fundamenter og loft til den nye underføring blev anlagt under jernbanesporene. Da dette arbejde allerede er udført, kan selve anlægsprojektet gennemføres uden væsentlige forstyrrelser af togdriften.

Læs mere i nyheden "Køge Kyst sætter underføringen i gang" (25. november 2020).