Opdagelsen

  • DSF8135 Lowres Opdagelsen med det populære udekøkken. Martin Håkan/Coverganda.dk
Byrummet Opdagelsen er et levende have- og køkkenværksted på Søndre Havn, hvor store og små samles.
NB: Pga. gentagne tilfælde af hærværk i 2021 og forestående renovering af byrummet er det p.t. ikke muligt at booke udekøkkenet i Opdagelsen. Køge Kyst arbejder frem mod efteråret med at finde løsninger på, hvordan hærværk bedst kan forebygges, så faciliteterne bliver til glæde for de mange brugere af byrummet.

Opdagelsen er et byrum, hvor du kan mødes med familie eller venner til hyggelig komsammen i det fri.

Udekøkkenet

Her er et overdækket udekøkken med fire store kuglegrill, fire arbejdsstationer med køkkenbord, vand og el samt en bålplads, som du er velkommen til at benytte.

Havnehaverne

Du kan få din egen havnehave. Havnehaverne er 85 højbede, der er udlånt til borgere, foreninger og daginstitutioner, som gerne vil dyrke blomster, grønt og urter. Her er også syv fælleshaver, som alle kan passe, vande og høste krydderurter fra. Skriv til havnehaverne@gmail.com, hvis du ønsker en have.

Stenspiralen

Stenspiralen, der er udformet af store bjerg- og søsten på jordoverfladen, er perfekt for dig, som søger en legeplads til børnene eller et frokoststed til madpakken.

Brugerne fik ideen

Idéen til Opdagelsen opstod, da Køge Kyst i 2012 afholdt det allerførste madskolearrangement ved Søndre Strand. Omkring 100 mennesker og flere kokke deltog og brugte flittigt det mobile køkken skabt af kunstner Jesper Aabille.

Det fik flere af deltagerne til at efterspørge et sted med et fast udekøkken, hvor folk kunne spise og samles i det fri. Det blev startskuddet til Opdagelsen, der blev udviklet i samarbejde med Det Grønne Hus, Bang&Linnet Landskab, EVM Landskab, landskabsarkitekt Bettina Lamm, kok Jimmy Weber, Køge Bugt Projektcenter og Køge Kyst.

Siden har Opdagelsen – som et af Køge Kysts midlertidige byrum – været et populært samlingssted for byens borgere.

  • Fælleshaver i Opdagelsen Opdagelsen rummer 85 havnehaver, hvor du kan dyrke blomster, grønt og urter.
  • Madskole I Opdagelsen 1 Opdagelsen har dannet rammen om mange madskole-arrangementer.